HALLE - Veiligheid wordt extra aangepakt

C21

HALLE - Veiligheid wordt extra aangepakt

Halle_guy_nechelput
 

Halle wil de veiligheid van haar burgers sterk bevorderen. De stad wil door informatie, preventie en repressie een pilootproject in alle gemeentediensten tot een goed einde brengen.

Schepen Guy Nechelput : “Integraal werken is ook de stad Halle niet vreemd. Op verschillende domeinen zijn we reeds een heel eind op weg in die zin. Misschien spreekt de realisatie het Lokaal Sociaal Beleidsplan het meest tot de verbeelding.

Stad en OCMW samen maakten niet enkel een zeer gestoffeerd en onderbouwd plan, maar zorgden op alle verschillende momenten tijdens het proces voor terugkoppeling naar de basis: de bevolking, de dienstverleners, de professionelen en de ervaringsdeskundigen. En nu het plan werkelijk aan zijn uitvoering toe is zijn er de overleggroepen en de trefdagen waaraan het hele sociale veld kan deelnemen.

Ook binnen de Woonraad is sinds enkele jaren integrale samenwerking de boodschap door de samenwerking van stad, OCMW, politie, de Huisvestingsmaatschappij, de Huurdersbond, het toegankelijkheidsbureau van de Provincie Vlaams Brabant en vele anderen.

De gestructureerde koepelwerkingen van oa. Lokale Werkwinkel  en afspraken en samenwerkingsakkoorden tussen ons Cultureel Centrum ’t Vondel en de omliggende cultuurcentra berusten op de zelfde idee. Hiernaast zijn er ook de vele ‘ad hoc’ initiatieven zoals bvb. acties rond het zwerfvuil en de bezoeken van de wijkinspecteurs aan de meer dan 80 jarige inwoners.

Op het gebied van Veiligheid echter is dit voor Halle nog een vrij onontgonnen gebied, ook al voelden wij de noodzaak om sommige ‘ad hoc’ initiatieven om te buigen naar een meer gestructureerde en overkoepelende aanpak.

Van daar dat bij de opmaak van ons meerjarenplan al heel wat aandacht en middelen ingeschreven werden voor buurtwerking en integrale veiligheid. Omdat een stad helaas niet alles tegelijk kan bekostigen werd de start hiervan ergens in 2009 voorzien en zijn er in de budgetten voor dat jaar de nodige financiële middelen voorzien voor het aanwerven van een ‘coördinator integraal veiligheidsbeleid’.

Het onvoorziene maar zeer gewaardeerd voorstel van de federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken maakt nu dat deze aanwerving beter vroeger was gepland….”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 jun 2008
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief