HALLE - Stage Frans Heilig-Hart & College

C21

HALLE - Stage Frans Heilig-Hart & College

Halle_college_frans_stage_
 

Voor de 21ste keer op rij organiseert het Heilig-Hart&college onder leiding van stichter Alain Sarteel gedurende de grote vakantie voor de 12-jarigen een stage Frans. Gedurende deze week worden de deelnemers (die op de drempel staan van het secundair onderwijs) ondergedompeld in de Frans taal en cultuur.  De bedoeling is een drempelverlagend kennis te maken met de toekomstige leerkrachten en het opnemen van de nieuwe gewoonten in het secundair onderwijs.  De lesgevers willen kwaliteit bieden maar dan in een kwalitatieve en gevarieerde aangepaste actieve stijl.

De 12-jarigen beoefenen heel wat communicatieve vaardigheden zoals dialoogjes spelen, reportages maken in de Franse taal, toneelstukjes spelen, opdrachten uitvoeren in het Franstalig landgedeelte (Braine-le-Compte en Braine-le-Château).  Het geheel wordt omkaderd met veel spel, sport en zwemmen.

Voor de efficiëntie krijgen de leerkrachten slechts een 10-tal leerlingen om zoveel mogelijk individueel te kunnen werken.  De deelnemers zijn beperkt tot 30.

Volgende vrijdag worden de ouders en hun vrienden uitgenodigd voor een totaalspektakel van de leerlingen.  De tweede stage vindt dit jaar plaats van 18 tot 22 augustus.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 jul 2008
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief