HALLE - 1 jaar Mindermobielenbus

C21

HALLE - 1 jaar Mindermobielenbus

26_06_2008_005
 
26_06_2008_004

Hoera! De Minimobielbus (MMB) mocht de voorbije maand zijn eerste verjaardagskaarsje uitblazen! Sinds 20 juni 2007 vervoeren vrijwilligers van het OCMW Halle dagelijks rolstoelgebruikers uit de regio Halle naar allerhande activiteiten.  De MMB beschikt over 3 enthousiaste vrijwilligers die elke dag opnieuw rolstoelpatiënten mobiel maken.  Vooral het sociale contact en de dankbaarheid van de klanten zorgen voor veel enthousiasme onder de vrijwilligers weet Kelly Musch, coördinator van de MMB, te vertellen.  “Onlangs mocht ik een hele dag iemand vervoeren naar een familiefeest. De klant genoot met volle teugen omdat ze dankzij de Minimobielbus met haar familie mee kon vieren…” aldus een vrijwilliger van het eerste uur...

Nu, bijna een jaar geleden, op 20 juni 2007, reed de MMB haar eerste uren in.  Een jaar later verzorgen nog steeds dezelfde drie vrijwilligers alle vervoer.  “Onze vrijwilligers bleven maar ons klantenbestand groeide aanzienlijk”: vertelt Kelly Musch.  Bij de opstart verzorgde de MMB de ritten van 3 klanten.  Ondertussen kunnen we spreken van een ‘booming’ in het klantenbestand.  Ongeveer 28 klanten gebruiken op regelmatige basis de MMB.  Dat is bijna tien keer zoveel als van bij het begin. In één jaar tijd hebben we 431 verschillende ritten (heen en terug) tot een goed einde gebracht.  Dit betekent dat de MMB er per dag ongeveer een 4-tal keer op uit trekt.

Voor wie?

De Minimobielbus is een dienstverlening van het Halse OCMW en is tot stand gekomen door een nauwe samenwerking tussen Serviceclub Rotary Halle en OCMW Halle.  Minder mobiele mensen gebonden aan een rolstoel ervaren vaak een drempel om deel te nemen aan verschillende dagelijkse activiteiten.  Deze mensen zijn vaak afhankelijk van de ‘goodwill’ van anderen.  Hierdoor onstond het idee om immobiele mensen in een rolstoel mobieler te maken via de MMB en hun integratie in de samenleving te bevorderen.  De MMB is niet enkel gericht op medisch vervoer.  Ze verzorgt tevens ritten in functie van familiefeesten, of bezoeken aan de kapper/winkel,…  Kortom allerhande sociale aangelegenheden zijn goed om beroep te doen op de MMB.

Hoe een aanvraag doen?

Wie gebruik wenst te maken van de Minimobielbus dient zijn rit te reserveren bij de dienst thuiszorg van het OCMW Halle.  Dit kan telefonisch (02 363 65 02) of via een bezoek op het OCMW zelf (2 werkdagen op voorhand).  Daarna neemt de coördinator Kelly Musch, contact met u op en plant ze u in op een van de ritten.  Een rit kost 0,40 euro per kilometer met een minimum van 2,00 euro per rit.

Telefoon : 02 363 85 02 / 02 363 85 43

Adres: OCMW Halle  Dienst Thuiszorg, A. Demaeghtlaan 67, 1500 Halle

Interesse in vrijwilligerswerk?

Het OCMW biedt de vrijwilligers een zeer afwisselend takenpakket.  Daarenboven is er een kostenvergoeding en een verzekering voorzien. Wie zich graag kandidaat stelt om als chauffeur te rijden voor de Minimobielbus kan steeds contact opnemen met Nadia Denayer (tel. 02/363.85.02), de vrijwilligerscoördinator van het OCMW Halle.  Extra vrijwilligers zijn steeds welkom!

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 jul 2008
OCMW Halle
OCMW Halle
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 26 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 23 apr 2024

archief