HALLE - Nieuwtjes uit het stadhuis

C21

HALLE - Nieuwtjes uit het stadhuis

Stadhuis_halle

Stroppenconcerten

Ook dit jaar zijn de Halse Stroppenconcerten, in het kader van Palm Zomerfestival Vlaanderen, een zalige zomerse cocktail van muziek en sfeer, op smaak gebracht door een reeks uitmuntende artiesten. Een echte buitenkans! Jij hoeft enkel te genieten.

Vanaf 19.30 uur kan je aan jeugdcentrum Stroppen terecht voor een lekker hapje en drankje. Om 20.30 uur start het optreden. Bonnetjes kopen kan tot 23 uur, de dranktent sluit om 23.15 uur en om 23.30 uur worden de laatste snacks geserveerd.

· 14 juli - Poppunt (invulling t.b.a.)                         

· 21 juli - Jim Cole - voorprogramma Hotel Amigo                                

· 28 juli – Stash                                                

· 4 augustus - Günther & De Neeven

· 11 augustus - Dr Fred & The Medicine Men feat. Xandee

· 18 augustus - Raymond van het Groenewoud & De Straffe Mannen

Een slimme bezoeker komt te voet of met de fiets naar het Palm Zomerfestival Vlaanderen. Parkeren doe je bij de ingang van het park. Na het concert ben je sneller thuis… of in je stamkroeg.
Benieuwd naar het hele Palm Zomerfestival 2008-programma? Surf dan naar www.zomerfestival.org. Je vindt er al het nieuws “heet van de naald”, een beschrijving van alle groepen, een wegbeschrijving naar de verschillende locaties, een dagelijkse wedstrijd, elke dag een lading nieuwe sfeerfoto’s, recensies van alle optredens...

Graveeracties tijdens Stroppenconcerten
Zin om met de fiets naar de Stroppenconcerten te trekken en je geen zorgen te moeten maken? Ga dan preventief te werk en laat je fiets graveren. Dat kan gratis tijdens de Stroppenconcerten van 14 juli, 28 juli en 11 augustus 2008, telkens van 19.30 tot 22.30 uur.

Geïnteresseerd? Kom dan naar onze graveerstand op vermelde data. De gravering gebeurt op basis van je rijksregisternummer, dat staat op je SIS-kaart. Vergeet die dus vooral niet.

Lukt het niet die dagen? Geen nood, het kan ook op woensdagnamiddag in de garage van het stadhuis maar enkel op afspraak. Daarvoor neem je contact op met de preventiedienst.

Info: preventiedienst, tel. 02 363 23 12, bernadette.duyols@halle.be.   

Toegankelijkheidsprijs

Dit jaar wordt op vrijdag 21 november in de raadzaal van het stadhuis voor de 4de keer de toegankelijkheidsprijs uitgereikt. Die heeft als doel de aandacht te vestigen op integrale toegankelijkheid voor alle burgers. In het bijzonder voor mensen met een beperking, mensen met kinderwagens, rolstoelgebruikers, ouderen met verminderde mobiliteit,…
Verschillende handelaars en eigenaars dienden reeds een dossier in. Voorbije jaren waren het Streekproductencentrum, parochiecentrum Zennedal, schoenwinkel Devos en vishandel Marchant de gelukkige winnaars. Zij wonnen elk een geldprijs en een karikatuur van de hand van kunstenaar Jean Deras.

Maar ook vele andere handelaars, genomineerden en projectindieners toonden aandacht voor de toegankelijkheid van hun zaak. Alle projectindieners kregen dan ook een verslag over de toegankelijkheid van hun pand en tips om die nog te verbeteren.
Wil jij je ook inzetten om de toegankelijkheid van je zaak te verbeteren en kans maken op een mooie prijs? Dan moet je beslist een aanvraag indienen vóór 30 september 2008 bij het

stadsbestuur, dienst sociale projecten, Oudstrijdersplein 18, 1500 Halle. Je kan ook inschrijven via het digitaal loket op www.halle.be.

Voorwaarden:

      -    pand moet gelegen zijn in Groot-Halle

behoren tot de privé-sector

werken hebben uitgevoerd of reeds toegankelijk zijn om te beantwoorden aan de doelstellingen van de integrale toegankelijkheid

Het dossier moet enkel foto’s van vóór en na de werken bevatten.

Info: dienst sociale projecten, Bea Paternot, tel. 02 363 23 05, bea.paternot@halle.be

 

Stadsvaandeldrager gezocht

De Unie der Vaderlandslievende Verenigingen is op zoek naar iemand die wil fungeren als stadsvaandeldrager tijdens de plechtigheden met nationaal karakter. Per prestatie wordt een vergoeding van 10 euro toegekend.

Kandidaturen moeten ingediend worden bij het college van burgemeester en schepenen,  dienst Feestelijkheden, Oudstrijdersplein 18, 1500 Halle.

Elektronische identiteitskaart

Je klassieke kaart is nog geldig en toch krijg je een oproep. Aan deze oproep moet je gevolg geven. De wet in verband met de elektronische identiteitskaart verplicht op de oproeping in te gaan, zodat iedere burger tijdig (uiterlijk tegen eind 2009) zijn elektronische identiteitskaart heeft.

Info: bevolkingsdienst, tel. 02 363 23 36, bevolking@halle.be.

Familiehulp zoekt vrijwilligers

Familiehulp is een dienst voor thuiszorg die ondersteuning biedt bij verzorgende en huishoudelijke taken. Naast de grote vraag naar de professionele inzet van verzorgenden en poetsvrouwen is er ook nood aan vrijwilligersoppas. Familiehulp zoekt voor de zorgregio Brussel-Halle-Vilvoorde vrijwilligers die enkele uren in de maand willen instaan voor gezelschap, hulp bieden bij een bezigheid (voorlezen, wandelen,…), hulp bij dringende kleine boodschappen, hulp bij het eten en drinken, … Familiehulp voorziet voor de vrijwilligers een onkostenvergoeding, een verzekering, professionele ondersteuning en vorming en een aangename werksfeer.

Info: Rika Verschoore, tel. 0479 50 15 12, rika.verschoore@familiehulp.be.

Zomeruren bibliotheken

De openingsuren van de bibliotheken van Halle zijn aangepast voor de vakantiemaanden juli en augustus. Zie ook http://www.halle.be/556/default.aspx?id=36 .

· Buizingen: open woensdag van 14 tot 16 uur, zaterdag en zondag van 10 tot 12 uur

               dinsdag gesloten, jaarlijks verlof van 1 tot en met 13 augustus

· Essenbeek: open woensdag van 14 tot 16 uur, donderdag van 17 tot 19 uur, zondag van 10 tot                                                                                                                                            12 uur

                dinsdag gesloten, jaarlijks verlof van 8 tot en met 22 juli

· Lembeek: open woensdag van 17 tot 19 uur, zaterdag en zondag van 10 tot 12 uur

              vrijdag gesloten, jaarlijks verlof van 15 tot en met 29 augustus

· Halle: open alle namiddagen van 14 tot 19 uur (woensdagvoormiddag gesloten)

               in juli en augustus is de jeugdafdeling ook open donderdag van 10 tot 12 uur

Zomeruren loketdiensten 

· Tijdens de maanden juli en augustus zijn de loketten van de diensten bevolking, burgerlijke stand, de sociale en de technische diensten open in de voormiddag, van 8 tot 12 uur. Op zaterdag zijn enkel de diensten bevolking en burgerlijke stand open van 9 tot 11.45 uur.

· Archiefdienst: steeds op afspraak (tel. 02 365 94 28) – dinsdag van 9 tot 12 uur – woensdag en vrijdag van 9 tot 12 uur en van 13.30 tot 17 uur.

· De Vondelbalie is tijdens juli en augustus open van woensdag tot vrijdag, van 9 tot 13 uur. Ze is gesloten van 21 juli tot 17 augustus 2008.

· Jaarlijkse sluiting van sportcomplex De Bres: van 1 tot en met 31 juli. De sportdienst kan steeds telefonisch gecontacteerd worden op 02 365 94 25 of 26 of via sport@halle.be.

 

Gratis energiescan 

Je kan je inschrijven voor een gratis energiescan want, om energieverspilling te vermijden, startte de stad in 2007 met Groep Intro en Eandis de actie energiesnoeiers op.

Een energiescanner komt bij je thuis en gaat de woning rond. Je krijgt onmiddellijk tips om energie te besparen. De energiescanner voert meteen al enkele aanpassingen uit zoals bijvoorbeeld het vervangen van gloeilampen door spaarlampen, het plaatsen van een spaardouchekop,… en dat alles volledig gratis! Je besparing start dus onmiddellijk.
Je komt in aanmerking als je aan volgende voorwaarden voldoet:

je bent eigenaar of huurder van een woning/lokaal/appartement gelegen in Groot-Halle

het kadastraal inkomen van je woning/lokaal/appartement bedraagt maximum 1000 euro

Info/inschrijvingen: milieudienst, tel. 02 363 25 15, milieu@halle.be.
Vlaamse premie voor energiebesparende investeringen door niet-belastingbetalers

Iedereen weet dat energie besparen goed is voor het milieu. Ook op korte termijn levert energiebesparing pure winst op. Energiekosten nemen een steeds grotere hap uit het gezinsinkomen. De Vlaamse overheid wil dat elke woning tegen 2020 beschikt over een geïsoleerd dak, hoogrendementsbeglazing en een condensatieketel. Met de premie wil de Vlaamse overheid die drie specifieke energiebesparende investeringen stimuleren voor zij die geen of onvoldoende belastingen betalen om de belastingvermindering te kunnen toepassen. Per aanvrager bedraagt de premie in 2008 maximaal 2650 euro (voor beschermde klanten tot 3180 euro/aanvrager). 

Waarvoor kan je een premie krijgen?

Je kan de premie aanvragen voor een of meer van de volgende energiebesparende investeringen in een bestaande woning, op voorwaarde dat die voldoet aan de minimum technische voorwaarden (zie verder):

· plaatsing van dakisolatie (niet in nieuwbouw)

· plaatsing van hoogrendementsbeglazing ter vervanging van enkel glas

· plaatsing van een condensatieketel ter vervanging een of meer verwarmingstoestellen

Kom je in aanmerking?

Je komt in aanmerking als je voldoet aan de volgende vier voorwaarden:

· je bent eigenaar of huurder van een woning of appartement in het Vlaamse Gewest

· je bent onderworpen aan de Belgische personenbelasting

· uit je (gezamenlijke) aanslagbiljet(ten) voor de inkomsten van 2005 blijkt dat de

(gezamenlijke) gecorrigeerde basisbelasting lager is dan 2650 euro. Dat bedrag kan jaarlijks

geïndexeerd worden

· uit de factuur en het betalingsbewijs blijkt ondubbelzinnig dat alle uitgaven voor de

werkzaamheden, waarvoor je de premie aanvraagt, betaald zijn in 2008

Info: www.energiesparen.be/2020 of gratis nummer 1700.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 jul 2008
Marc Sluys
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief