HALLE - "Lembeek Leeft" even in het water

C21

HALLE - "Lembeek Leeft" even in het water

Lembeek_leeft_editiepajot_foto_didier_decooman__2_
Lembeek_leeft_editiepajot_foto_didier_decooman
Lembeek_leeft_editiepajot_foto_didier_decooman__1_
Lembeek_leeft_editiepajot_foto_didier_decooman__3_
 

Tijdens de vakantieperiode heeft elk zichzelf respecterend dorp zijn eigen dorpsfeest. Dat hebben ze ook in Lembeek gedacht. Zomer dat is zon en warm. De temperatuur was van de partij maar op de regenvlagen tijdens de activiteiten hadden ze daar in Lembeek niet gerekend. Uiteindelijk kon de eerste uitgave toch op heel wat volk rekenen. 

Lembeek is meer dan alleen maar zijn jaarmarkt en paasprocessie. Het kleine dorp langs de Zenne bloeit en leeft. De eerste stap is gezet, nu het vervolg.
 
Zaterdag 5 juli werd het marktplein omgetoverd tot een heus amusementspark waar zowel jong als oud zijn gading vond. Een volledig geanimeerde namiddag en avond met tal van activiteiten, eten en drank om iedereen te vermaken.
 
Als volkstrekkers stond er een heus buikschuif-kampioenschap en een kelnerkoers op de affiche. De voorinschrijving van de garçonkoers liep als een trein en er kwamen uiteindelijk 17 deelnemers op af. Jurgen Mathieu kaapte de eerste overwinning in Lembeek weg en mocht een mooie beker in ontvangst nemen.
 
Twaalf deelnemers voor het buikschuiven en Serbrenko, ooit nog miniprins carnaval in Halle, won deze wedstrijd. Hij gaf bij de ontvangst van de beker mee dat hij deze bij Sigge in de Lem’n Rock zal achterlaten zodat iedereen een herinnering heeft aan de eerste “Lembeek leeft” organisatie.
 
Doorlopend werden de allerkleinsten geanimeerd met een springkasteel en kindergrime. ’s Avonds werd de jeugd getrakteerd op een heuse zomerparty in Lem ’n Rock café.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 jul 2008
Didier Decooman
Didier Decooman
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief