HALLE - Regen kan de mensen niet tegenhouden op Stroppenconcerten

C21

HALLE - Regen kan de mensen niet tegenhouden op Stroppenconcerten

Stroppenconcerten_1_gr_editiepqjot
 
Stroppenconcerten_1_kl_editiepqjot
Stroppenconcerten_2_kl_editiepqjot
 

Het Palm Zomerfestival Vlaanderen heeft terug zijn tenten opgeslagen op de weide van Jeugdcentrum Stroppen. Nog tot en met maandag 18 augustus kan men er genieten van een live optreden van een artiest.

Het recept zou moeten zijn, een zalige, zomerse coctail van muziek en sfeer, op smaak gebracht door een reeks artiesten. Alles is waar, behalve het weer liet het voor het eerste optreden afweten.
 
Een goed gevulde weide genoot van het muzikale optreden van Born Crain, één van de toppers van dit seizoen op de Stroppenconcerten. De avond was slecht begonnen met een stortvloed omstreeks 19 uur. Toch bleef het een hele avond droog. Dit was voor vele Hallenaren een uitdaging om naar de festivalweide af te zakken. Ze genoten van een prachtig optreden van Born Crain die het publiek helemaal op zijn hand kreeg met zijn prachtige songs.
 
In de komende weken kan men tijdens het Stroppenconcert ook zijn fiets laten graveren. Dat is het geval op de maandagen 14 en 28 juli en 11 augustus. Stadswachters merken de fiets met het rijksregisternummer. Hiervoor moet men zijn sis-kaart bijhebben.
Maandag 14 juli
Marco Z & The Cosmopolitan Cowboys
 
Country uit een nieuwe eeuw, dat mag je van Marco Z verwachten. Niet dat hij het genre oneer aandoet. Marco Z mixt de traditionele ingrediënten met hedendaagse popmuziek. Zijn teksten treffen altijd raak, dan weer komen ze ironisch over. Misschien omdat ze soms een autobiografisch tintje hebben? Toegegeven, onze man heeft duidelijk geen verleden als veeboer in Montana. Wellicht laat hij zich daarom op een podium omringen door The Cosmopolitan Cowboys. Hoewel, dit is ook niet bepaald een gezelschap dat elke week op één of andere rodeo te vinden is. Lijkt allemaal niets uit te maken. Marco Z schiet op een podium altijd met scherp, zoek vanaf nu dekking.
http://www. mysDace. com/niarcozee
 
Maandag 21 juli
Jim Cole
 
Een kleine blanke snaak die zweert bij soul en dat meer dan goed doet. Maak kennis met Jim Cole. Zijn album ‘Soul in 2’ en vooral de single ‘Someday Charlotte’ lijken rijp voor het buitenland. Want ook live trekt Jim zich absoluut uit de slag. Zoals Gazet Van Antwerpen schreef na zijn opgemerkte passage tijdens het festival rond 25 jaar Studio Brussel; “Jim Cole bracht een soort van soul waarvan Curtis Mayfield zou gezegd hebben: goed gedaan, jochie!” En wat het allemaal nog veel fraaier maakt. Dit is geen marketingproduct uit de hoge hoed van een platenfirma getoverd. Jim is the real stuff. Wie durft er dus straks nog om Jamie Cullum roepen?
 
Maandag 28 juli
STASH
Cynische mensen zijn van alle tijden. Het is een soort volk dat Stash omschrijft als een eendagsvlieg. Allemaal op basis van de recente Belpopklassieker ‘Sadness’. Voorman Gunter Verspecht komt graag bewijzen dat Stash live veel meer in petto heeft dan deze bloedmooie ballade uit 2004. Toegegeven, ook op het jongste album ‘Blue Lanes’ staat zoete melancholie centraal. “Ik voel me het beste bij trage nummers. Dat is altijd zo geweest. Daarin kan ik mijn melancholie het best kwijt”, vertelt Gunter. Ons hoor je niet klagen. Omdat traag vaak mooi is. Omdat romantiek het best werkt op zeemzoete zomeravonden. www.stash.be  
 
Maandag 4 augustus
Günther & De Neeven
 
Als zoon van Eddy Merckx willen fietsen, als zoon van Louis Neefs willen zingen. Dat verdient alleen maar respect. Gunther kon de hardnekkige microbe begin jaren ‘90 niet langer onderdrukken. Tijdens een tv-show op VTM maakte hij zoveel indruk dat zijn carrière meteen gelanceerd was. Hij ontpopte zich al snel tot een charmante soulzanger die succesvol pendelde tussen Engelstalige swings en het betere Nederlandstalige lied. Warme soul en swing, dat kan een stijve blanke man toch niet aan? We horen het de purist al verklaren. Gunther Neefs zal je met evenveel overgave als plezier van het tegendeel bewijzen
 
Maandag 11 augustus
Dr. Fred & The Medicine Men feat. Xandee
 
Een groepsnaam goed voor heel wat punten op het Scrabblebord. Deze ambianceband is dan ook van vele markten thuis. Xandee ken je wellicht dankzij het Eurovisiesongfestival 2004 of van haar partnership met Sergio in Touch Of Joy. De medicijnmannen zelf hebben een verleden in tal van coverbands of als begeleiders van onder meer Coco Jr. Dat dit bonte collectief niet zomaar in de categorie van 13 in een dozijn schuilt, heeft zelfs het Ministerie van Defensie begrepen. De groep heeft al optredens voor Belgische militairen achter de rug in Libanon of Afghanistan. Nee, van een blauwe helm meer of minder in het publiek ligt Dr. Fred beslist niet wakker.
 
Maandag 18 augustus
Raymond van het Groenewoud & De Straffe Mannen
 
Omdat goede wijn nog altijd geen krans behoeft, waarom Raymond van het Groenewoud in godsnaam nog voorstellen? Weet wel dat de zomer van 2008 voor hem een speciale, muzikale betekenis krijgt. Voor het eerst sinds 30 jaar mag de peetvader van de Vlaamse rock pronken met een live-cd. De opnames gebeurden tijdens de recente tournee ‘Het Is Feest!’, een titel als een vlag die de lading volledig dekt. Wie die handel gemist heeft, krijgt dankzij het Palm Zomerfestival Vlaanderen een herkansing. Stijve harken zijn echter gewaarschuwd. Raymonds nieuwste hit heet niet voor niets ‘Komaan met dat lijf’. Zeg dat van het Groenewoud het gezegd hëeft.
http://www.raymondvanhetgroenewoud.be/ .
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 jul 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief