HALLE - Reuzen uit verschillende landen vieren 50 jaar reus Vaantjesboer

C21

HALLE - Reuzen uit verschillende landen vieren 50 jaar reus Vaantjesboer

Editiepajot_vaantjsboer_halle__2_
 
Editiepajot_vaantjsboer_halle
Editiepajot_vaantjsboer_halle__1_
 

De Confrérie van de Vaantjesboer zorgt voor een grote reuzenstoet op zondag 7 september. Uit binnen- en buitenland komen zo een 75 reuzen om de vijftigste verjaardag van de Halse reus Vaantjesboer te vieren.

 Toen de Confrérie van de Vaantjesboer gesticht werd en het project van de Reuzenfeesten aan de stad Halle werd voorgesteld, werd er vanuit de stad geopperd dat met die Reuzenfeesten Kermis t’ Halle opnieuw tot leven kon gewekt worden.  Kermis t’ Halle (eerste w.e. van september) zal voortaan het moment zijn van de jaarlijkse Reuzenfeesten met in de hoofdrol de eigen Halse Stadsreus
Vaantjesboer en zijn collega reuzen uit Halle (Janneke en Mieke van de Brusselpoort en de Reuzen van de Lange Stienweg).
 
Kermis
Kermis t’ Halle kan natuurlijk niet zonder kermis. De Confrérie van de Vaantjesboer kreeg voor de komende 10 jaar de concessie van de septemberfoor op het Possozplein in de binnenstad.
Tijdens een informatievergadering werden de plannen van de Confrérie met betrekking tot de Reuzenfeesten en de revival van Kermis ‘t Halle enthousiast onthaald door de foorreizigers.
Voorzitter Johan Vencken: “Deze waren zeer opgetogen over de forse
investering die de Confrérie doet om de kermis terug op te werken naar een volwaardige foor. Het feit dat de apotheose van de Reuzenstoet ook in het midden van de kermis zal gebeuren versterkte alleen maar hun geloof in het welslagen van het project”
.
De internationale reuzenstoet vertrekt op zondag 7 september om 14.30 uur op de Sint-Rochuswijk en gaat via deSint-Rochusstraat - Basiliekstraat - Arkenvesten - L.Theeunckensstraat - Oudstrijdersplein -
Minderbroederstraat - Volpestraat - Melkstraat - Grote Markt naar het Possozplein Possozplein - Ontbinding langs de
slingerweg richting Nederhem.
Omstreeks 16u00 Apotheose op het Possozplein te midden van de Septemberkermis
 
APOTHEOSE
Omdat elke reuzenstoet een apotheose verdiend verkoos de Confrérie om deze Reus Vaantjesboer en de Halse Reuzen zullen de stoet openen samen met de Luupers van Halle. De Halse Reuzen worden bij hun doortocht op het Possozplein samen met de jarige Vaantjesboer opgesteld naast de tribunes.
Johan Vencken: “Op die manier kunnen alle reuzen hun honneurs betuigen aan onze jarig reus. Vermits het de eerste keer is dat er een reuzenstoet van dit formaat door de Halse straten zal trekken heeft
de Confrérie bewust gekozen voor kwaliteit dan voor
kwantiteit. We zijn er in geslaagd om enkeel toppers uit het
reuzenwereldje naar Halle te halen”.
 
Hapje Tapje voor Halse Verenigingen
 
Volksfeest te midden van de Kermis
De keuze om de podia op te bouwen te midden van de kermis (ter hoogte van het Heilig Hart en College) is zeer bewust om zo het publiek in de stadskern te houden en de septemberkermis een extra stimulans
te geven.
De Confrérie van de Vaantjesboer voorziet zelf een drankstand met streekbieren om haar genodigden van de nodige drank te voorzien.
Johan Vencken: “Maar we willen ook de Halse verenigingen de mogelijkheid geven om hun graantje mee te pikken van de Reuzenfeesten door naast de podia, te midden van de kermis, een eet of drankkraampje op te stellen.
Geïnteresseerde verenigingen kunnen hiervoor contact opnemen met de Confrérie van de Vaantjesboer op het nummer  0477 568 501  of via
e-mail op info@vaantjesboer.be   .
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 jul 2008
Felix Merckx
Archief Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief