HALLE - Minister Van Mechelen zegt neen tegen de bouw van twee woonblokken langs het kanaal

C21

HALLE - Minister Van Mechelen zegt neen tegen de bouw van twee woonblokken langs het kanaal

Editiepajot_neen_aan_woonblokken
 

Minister Van Mechelen heef de aanvraag tot bouwvergunning van twee woonblokken langs het kanaal niet goedgekeurd. In deze woonblokken zou er plaats zijn voor een dertigtal appartementen en penthouses.

De woonblokken behoren niet tot het project Nederhem dat Halle met Vlaamse subsidies wil realiseren in de onmiddellijke omgeving.
 
De stad verleende enkele maanden geleden een bouwvergunning voor twee woonblokken. De dienst Stedenbouw ging tegen de vergunning in beroep. Uiteindelijk moest minister Dirk Van Mechelen de knoop doorhakken.
In zijn schorsingsbesluit zegt de minister: ”Overwegende dat de aanvraag tot bouwvergunning strijdig is met het van toepassing zijnde bijzonder plan van aanleg, wordt de beslissing van het college van burgemeester en schepenen tot afgifte van de stedenbouwkundige vergunning op 5 mei 2008 vernietigd. “ oordeelde minister Dirk Van Mechelen op 24 juni 2008.
 
De projectontwikkelaar is niet zinnens om het bij deze beslissing te houden en wil volgende maand nog een aangepast bouwproject indienen met kleinere dakvolumes.
 
De verkoop van de appartementen is immers al gestart de promotor hoopt tegen oktober toch een bouwvergunning te hebben
 
RIOLERING
Maar naast de vernietiging van de bouwvergunning is er volgens Groen! Halle nog een ander probleem.
Fred Deryckere: “ Er ligt op de bouwplaats geen riolering. Het college verplichtte de projectontwikkelaar reeds eerst op eigen kosten een gescheiden riolering aan te leggen zowel voor afvalwater als hemelwater. De aanleg van deze riolering is nog steeds niet goedgekeurd door de gemeenteraad. Groen! vraagt dan ook dat het college nauwlettend toeziet Bouw van luxueuze appartementen uitgesteld.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 jul 2008
Felix Merckx
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 20 mei 2024
Devogeleer Emile | 17 mei 2024

archief