HALLE - VVV-Toerisme Halle organiseert wandelzoektocht

C21

HALLE - VVV-Toerisme Halle organiseert wandelzoektocht

Editiepajot_ogen_blikken_grfoto_merckx
 
Editiepajot_ogen_blikken_kl_foto_merckx

Nog tot 14 september kan in Halle deelgenomen worden aan een wandelzoektocht, die georganiseerd wordt door VVV-Toerisme Halle. Deze wandelzoektocht loopt in de sporen van de tentoonstelling ‘ogen, blikken’

Met deze zoektocht wil men de mensen Halle beter leren kennen. VVV-Toerisme Halle heeft een traditie op gebied van wandelzoektochten. Denkt maar aan verleden jaar wanneer zij deze van het Davidsfonds organiseerden in Halle.
De wandelzoektocht is ruim uitgewerkt en zowel jong als oud kan er aan deelnemen.
“Het volstaat dat men in de straten en pleinen waarlangs de tocht loopt goed zijn ogen opent en men kan op alle vragen antwoorden”, zegt voorzitter Theo Vekeman.
 
De wandeling zelf start aan het VVV-kantoor op de Halse Grote Markt. Daar kunnen ook de deelnemingsformulieren gekocht worden. Volwassenen betalen 3 euro en kinderen 2,50 euro. Ieder persoon die een formulier aankoopt is zeker van een prijs. De winnaar zelf gaat naar huis met een origineel werk van kunstenares Lieve Bollaert die ook instaat voor de tentoonstelling ‘ogen blikken’.
 
'ogen, blikken’ is een uniek project. Lieve Bollaert heeft een kunstwerk bedacht dat, verspreid over een achttal locaties, een netwerk vormt over de Halse binnenstad. Het kunstwerk bestaat uit 12 grote billboards (bedrukte zeildoeken die opgespannen worden in een aluminium kader) die zeer opvallend aanwezig zullen zijn in het straatbeeld. De meesten hiervan zijn 6,5 meter hoog en 5 meter breed. Op deze billboards staan gezichten afgebeeld die over de stad heen oogcontact hebben met elkaar en zo één gemeenschap vormen. Deze openbare gebouwen zijn: het historische stadhuis, het stadhuis op het Oudstrijdersplein, de bibliotheek in de Basiliekstraat, de Servais muziekacademie, het Oud-Jezuïtencollege, de villa Servais.
 
Voor alle info kan men terecht bij Toerismedienst Halle, Grote Markt 1 in 1500 Halle (toerisme@halle.be of  02/356 42 50 ). De eerste honderd deelnemers krijgen de brochure ‘ogen, blikken gratis.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 aug 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief