HALLE - Nieuwtjes uit het Halse stadhuis

C21

HALLE - Nieuwtjes uit het Halse stadhuis

Stadhuis_halle

Dossier wateroverlast Buizingen toegelicht op infoavond
Dinsdag 2 september 2008 is er, om 20 uur in de raadzaal van het nieuw stadhuis, een infoavond rond de wateroverlast in Buizingen. Naar aanleiding van vorige infoavonden is er een aantal oplossingen uitgewerkt. Zo de aanleg van een bufferbekken naast het Park van Buizingen en langsheen de Biezeput en de heraanleg van Eizingendorp.
D+A Consult, die belast is met de ontwerpen, zal toelichting geven bij de projecten.

De dossiers Park van Buizingen en Eizingendorp worden ook geagendeerd op de eerstkomende raadscommissie openbare werken van 4 september.
 
 Pre-event Open Bedrijvendag
Op donderdag 25 september wordt, om 19.30 uur in de raadzaal van het nieuw stadhuis, het gebeuren van Open Bedrijvendag toegelicht en extra
 bekend gemaakt op een pre-event.
 
 De vzw Open Bedrijvendag zorgt voor de algemene toelichting en de voorstelling van het open bedrijvenmagazine. Verder worden ook de deelnemende bedrijven bondig voorgesteld, waaronder de uitvoeringsdiensten van de stad.
 
Vooronderzoek beleidsplan ‘duurzame ontwikkeling’
 Om in 2010 te komen tot een algemeen beleidsplan en een structurele werking rond duurzame ontwikkeling wordt op korte termijn een vooronderzoek en intern overleg opgestart. Intussen worden de duurzaamheidsprincipes via de stuurgroep uitgewerkt en toegepast in de interne diensten.
 
Binnen het intern overleg zullen de bestaande initiatieven worden geïnventariseerd, nieuwe criteria en een stappenplan worden opgesteld en een visie worden gevormd voor een lokaal duurzaam beleid.
 
Anderzijds zullen adviesraden en verenigingen een duurzaamheidsspiegel kunnen invullen. Dat is een vragenlijst die nagaat hoe duurzaam het beleid van de stad is. Doel hiervan is het in kaart brengen van de beleidsinspanningen (sterkte/zwakte-analyse), die bespreken en zo te komen tot een structurele samenwerking rond duurzaamheid.
 
Dat moet in 2010 leiden tot een uitgewerkte visie en een beleidsplan over duurzame ontwikkeling in Halle.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 aug 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief