HALLE - Op proper fietspad terug naar school

C21

HALLE - Op proper fietspad terug naar school

Editiepajot_fietspaden_foto_merckx
 

We proberen er niet altijd aan te denken, maar binnen enkele weken start het nieuwe schooljaar. Heel wat kinderen, jongeren en hun begeleiders nemen dan de fiets om naar school te gaan. De netheid van de fietspaden is daarbij zeer belangrijk. Samen met de VVSG lanceert Vlaams minister van Openbare Werken Crevits de actie ‘Op een proper fietspad terug naar school’. Dit om extra aandacht te besteden aan onderhoud en netheid van de fietspaden.

Minister Crevits heeft alvast aan het Agentschap Wegen en Verkeer de opdracht gegeven om fietspaden van en naar scholen op de gewestwegen een extra veegbeurt te geven.
 
 “Ook als stad vinden we propere fietspaden erg belangrijk. We vegen dan ook, letterlijk en figuurlijk, voor eigen deur. Zeker bij fietspaden die prioritair gebruikt worden door scholieren. Alle schoolomgevingen krijgen tegen 1 september een extra veegbeurt, zoals dit ook voorgaande jaren gebeurde”, zegt men op de Halse stadsdiensten.
 
De zeer frequent gebruikte fietspaden krijgen bovendien een extra onderhoudsbeurt. Dit zijn onder andere de Nijvelsesteenweg, de
Lenniksesteenweg, de Bergensesteenweg, de Roggemanskaai en de Ninoofsesteenweg. Voor die werken wordt, naast de eigen veegmachine en enkele arbeiders, een externe veegfirma ingeschakeld.
 
Een extra veeg- en onderhoudsbeurt van de fietspaden verhoogt niet alleen het comfort maar ook de veiligheid van de fietsers. Tot slot vraagt men alle bestuurders om bij de start van het schooljaar attent te zijn voor de fietsers en hun begeleiders op de weg.
 
Bewoners die merken dat een fietspad niet proper is of andere gebreken vaststellen, kunnen dit steeds melden aan de milieudienst op het nummer
02 363 25 15. Dit geldt trouwens niet enkel bij de start van het nieuwe schooljaar maar kan het hele jaar door.
“Hoe sneller men van de situatie op de hoogte is, hoe sneller er kan worden ingegrepen”, zegt men op de milieudienst.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 aug 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 30 sep 2022
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 26 sep 2022
Marc Sluys | 23 sep 2022

archief