HALLE - Vernieuwd toerismekantoor geopend

C21

HALLE - Vernieuwd toerismekantoor geopend

Editiepajot_nieuw_toerismekatoor_foto_merckx_1_gr
 
Editiepajot_nieuw_toerismekatoor_foto_merckx_1kl
Editiepajot_nieuw_toerismekatoor_foto_merckx_2_kl
 

Halle heeft zijn vernieuwd toerismekantoor officieel geopend. Het is nog steeds gelegen in de linkervleugel van het historische stadhuis op de Halse Grote Markt.

Deze opening moest gebeuren in aanwezigheid van Vlaams minister van Bestuurszaken, Buitenlands Beleid, Media en Toerisme. Wegens ziekte was hij echter afwezig en werd vervangen door zijn kabinetschef Ben Weyts.
“De prominente plaats die Halle inneemt in het Strategisch Plan Groene Gordel geeft het toerisme in Halle en omstreken een stevige duw in de rug”, zegde kabinetschef Weyts.
Een eerste doelstelling van dit plan is de opening van drie bezoekerscentra in locaties die beeldbepalend zijn voor de regio. Het gaat om Gaasbeek, Tervuren en Meise. Hiernaast komen in de Groene Gordel ook drie regionale toeristische infokantoren. Halle is er één van. Verder komt er ook één in Grimbergen en Tervuren.
 
De opening van het toerismekantoor is voor de kabinetschef een voorlopig orgrlpunt van de inspanningen die Halle zich de voorbije jaren heeft getroost om haar toeristische werking en promotie te professionaliseren.
 
Weyts zegde ook dat er subsides zijn aangevraagd voor de uitbouw van een bezoekerscentrum rond ambachtelijke lambiekbieren in Beersel.
 
Men kan in het toerismekantoor in Halle niet alleen terecht voor toeristische info over Halle maar ook over het ganse Pajottenland, de Zennevallei en de Groene gordel
 
EERSTE LUIK
De opening van het toerismekantoor is maar een eerste luik op toeristisch gebied in Halle. Ook de andere zijde van het historisch stadhuis gaat omgevormd worden tot lokalen voor het toerisme en op de tweede verdieping komt er een afdeling van het Zuidwest Brabants museum. Ook aan de toegankelijkheid van het gebouw gaat nog verder gewerkt worden. Langs de kant van het Possozplein komt er een bijgebouw met een lift in.
 
PROMOTIE EN BOEKINGSNETWERK
Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois maakt nog dit jaar 25.000 euro vrij voor een regionaal toeristisch promotie- en boekingsnetwerk voor het Pajottenland en de Zennevallei. Dat maakte Bourgeois' kabinetschef Ben Weyts ook bekend tijdens de opening van het nieuwe toeristische infokantoor in Halle. Wie een daguitstap of een groepsbezoek in de streek wil organiseren moet zo niet langer langsgaan bij een resem gemeentelijke toeristische diensten. Eén contact met het boekingsloket volstaat. De regionale boekingscentrale is voor de zomer van 2009 gebruiksklaar.
 
De toeristische diensten van de gemeenten in het Pajottenland en de Zennevallei werken al langer nauw samen. Ze verenigden zich in de vzw Pajottenland en Zennevallei. Die vzw wil de intergemeentelijke samenwerking nog verder versterken. Een gezamenlijk regionaal promotie- en boekingsnetwerk moet het organiseren van groepsbezoeken en dagprogramma's in de toeristische groene regio sterk vereenvoudigen. Waar je vroeger een hele reeks toeristische diensten moest contacteren, volstaat voortaan één e-mailtje naar de boekingscentrale voor het plannen van een leuke dagtrip met je familie, vrienden of vereniging. De centrale moet uitgroeien tot een uniek loket, één groot virtueel infokantoor voor de hele streek. De verschillende toeristische diensten verzorgen de back office van het geïnformatiseerde loket. Op dit moment zegden al 9 verschillende toeristische diensten hun medewerking toe.
 
De boekingscentrale legt niet toevallig de nadruk op dag- en groepstoerisme. De streek van het Pajottenland en de Zennevallei beschikt immers over weinig logies. “Daguitstappen en groepsbezoeken zijn er dus dé sleutel tot verdere toeristische expansie,” zegt de minister.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 aug 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 26 sep 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 23 sep 2022

archief