HALLE - BS Zilverberk taalvaardig maar ook sportief

C21

HALLE - BS Zilverberk taalvaardig maar ook sportief

Editiepajot_zilverberk_1_gr_foto_merckx
 
Editiepajot_zilverberk_1klfoto_merckx
Editiepajot_zilverberk_2_klfoto_merckx
 

Taalvaardig zijn in het Nederlands is een vereiste om in het onderwijs te slagen omwille van zijn communicatieve, cognitieve en affectieve functie, zegt men in BS Zilverberk in Halle.

Tijdens de eerste schooldag staken de 83 leerlingen van het eerste klasje de olympische vlag aan alvorens toegang te krijgen tot hun klasje.
 
Directrice Brenda Felix: “We focussen ons sinds enkele jaren vooral op taalproblemen- en achterstanden bij onze leerlingen. Binnen het gokbeleid starten we dit schooljaar met een nieuw actieplan waar we de kloof tussen de school en de ouders nog meer willen verkleinen”.
 
Dit gaat ondermeer gebeuren door het aanbieden van pictogrammen, specifiek met een bepaald aandachtspunt voor de ouders. Het plaatsen van een pictogram op een mededeling met schoolbus en leerlingen(foto) zorgt ervoor dat anderstalige ouders meteen zullen weten dat het informatie is over een klasuitstap die georganiseerd wordt.
 
Brenda Felix: “Dit en nog andere initiatieven zullen ervoor zorgen dat we als basis voor ons taalbeleid proberen de thuistaal en de schooltaal nog beter op elkaar kunnen afstemmen”.
 
Vandaag is Zilverberk gestart met 701 leerlingen. De 4 eerste leerjaren kregen na het aansteken van de olympische vlam en na een paar sportproeven de toegang tot hun klas. Gouden medailles zorgden ervoor dat de klasdeur geopend werd. Zo vestigen ze reeds op deze 1ste schooldag de aandacht op de sportieve gedachte binnen de school.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 sep 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 30 sep 2022
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 26 sep 2022
Marc Sluys | 23 sep 2022

archief