HALLE - Nieuwtjes uit het stadhuis

C21

HALLE - Nieuwtjes uit het stadhuis

Stadhuis_halle

De NMBS gaat een telling houden in Halle, VOF Selcius krijgt een afwijking op het sluitingsuur, er zijn pnieuw intensieve verkeerscontroles en er is een DiZzy-vorming voor zesdeklas-leerkrachten                 
 

NMBS houdt telling in Halle

De NMBS houdt eind september, op vraag van het college, in Halle een telling onder de treinreizigers. De reizigers zullen tijdens de spitsuren bevraagd worden over hun herkomst, bestemming, doel van de verplaatsing, wijze van voortransport, frequentie en dergelijke.
 
Zowel de stad als de NMBS zet enquêteurs in voor het verzamelen van de informatie. De NMBS staat achteraf in voor de invoer en de verwerking van de gegevens.
 
 
VOF Selcius krijgt afwijking op sluitingsuur
De VOF Selcius aan de Willamekaai krijgt een vergunning voor de periode van 1 juli tot 31 december 2008 voor de afwijking van het sluitingsuur tot
5 uur.
De aanvrager heeft het bewijs geleverd dat aan alle voorwaarden van de milieuvergunning is voldaan. Een halfjaarlijkse evaluatie zal bepalen of de
toelating al dan niet verlengd wordt. 
 
Een eerdere aanvraag begin dit jaar werd afgewezen omdat er geen geluidsbegrenzer geïnstalleerd en geijkt was en omdat de sluitingsuren niet werden gerespecteerd. De uitbater dient zich wel te schikken naar de bepalingen van het politiereglement wat betreft nachtlawaai en er voor te zorgen dat de muziek steeds begrensd wordt door de geplaatste geluidsbegrenzer.
 
Opnieuw intensieve verkeerscontroles                  
Tijdens de maand september zullen de politiediensten opnieuw intensieve verkeerscontroles uitvoeren in de provincie Vlaams-Brabant. De actieweek
loopt van zondag 7 tot en met zaterdag 13 september. Hoofdthema is alcohol, bijkomend thema leerlingenvervoer.
 
De politiediensten zullen chauffeurs van personenwagens, maar ook chauffeurs van voertuigen die leerlingen vervoeren, controleren op rijden onder invloed.
De controles passen in de campagne ‘BOB in Vlaams-Brabant’ die deel uitmaakt van het provinciaal actieplan tegen dronkenschap aan het stuur.
 
In juni 2008 verrichtten de politiediensten gedurende 915 uren gerichte controles op rijden onder invloed in Vlaams-Brabant. Daarbij zijn 1217 chauffeurs gecontroleerd. Voor 112 chauffeurs was er sprake van strafbare alcoholintoxicatie. In totaal hebben 27 chauffeurs hun rijbewijs onmiddellijk moeten inleveren.
 
 
 
 
 
DiZzy-vorming voor zesdeklas-leerkrachten
Op donderdag 16 oktober en woensdag 5 november krijgen de leerkrachten van het laatste jaar basisonderwijs twee vormingsdagen aangeboden rond het ‘DiZzy-drugpakket’.
De eerste dag wordt het preventiepakket praktisch voorgesteld. De tweede vormingsdag wordt uitgelegd hoe ouders hierbij te betrekken. De vormingsdagen zijn georganiseerd door de Halse preventiedienst, in samenwerking met de preventiewerkers regio Halle-Vilvoorde, en vinden plaats in de vergaderzaal van het stadhuis.
 
Het provinciaal preventieplatform heeft samen met de Vlaams-Brabantse preventiewerkers het ‘DiZzy-drugproject zesdeklas’ uitgewerkt. DiZzy is een lespakket voor leerlingen van het laatste jaar basisonderwijs. Het pakket bevat onder andere een lesbrief met oefenblad, kaartjes waarop de leerlingen anoniem vragen kunnen stellen, een map met steekkaarten voor de leerkracht, een powerpoint-presentatie voor een ouderavond.
Het DiZzy-pakket sluit aan op de huidige vorming ‘Bange Vogel’, biedt leerkrachten de mogelijkheid het drugthema in de klas te bespreken en door middel van de diapresentatie ook de ouders te betrekken. De presentatie geeft niet alleen productinformatie maar bespreekt ook wat ouders preventief kunnen doen, hoe het thema met hun kinderen te bespreken en waar ze terecht kunnen voor vragen en hulp.
 
De provincie Vlaams-Brabant biedt de lesmap gratis aan voor scholen uit Vlaams-Brabant.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 sep 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 30 sep 2022
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 26 sep 2022
Marc Sluys | 23 sep 2022

archief