HALLE - Atelier toont wat ze gedaan hebben met de 5.000 euro die ze kregen van De Ronde Tafel

C21

HALLE - Atelier toont wat ze gedaan hebben met de 5.000 euro die ze kregen van De Ronde Tafel

Editiepajot_atelier_1_gr_foto_merckx
 
Editiepajot_atelier_1_kl_foto_merckx
Editiepajot_atelier_2_kl_foto_merckx
Editiepajot_atelier_2_gr_foto_merckx
 

In 2006 gaven de leden van de Halse Serviceclub ‘De Ronde Tafel’ het project van Dagactiviteitencentrum Atelier een mooi budget van 5000 euro om de tuin van het centrum te renoveren. Dit gebeurde in het kader van het project ‘Allen voor 1, 1 voor Allen’. Het centrum zelf is gelegen in de tuin van De Poort op de Demaeghtlaan.

Het Dagactiviteitencentrum Atelier is een werkvorm van de vzw Ahasverus. Dit centrum Geestelijke Gezondheidszorg biedt psycho- therapeutische hulpverlening aan mensen met een psychische/ psychiatrische kwetsbaarheid.
 
Het Dagactiviteitencentrum Atelier heeft een zéér specifieke opdracht binnen de vzw. Waar men in andere vestigingen terecht kan voor gesprekstherapie, beschouwen zij zich eerder als een soort huis in de stad, een huis waar men terecht kan voor ontmoeting, voor deelname aan velerlei activiteiten, in een periode dat men zich door een zware psychische of psychiatrische belasting geïsoleerd weet van zijn omgeving.
 
Het is de bedoeling om deze mensen een zinvolle dagbesteding te bieden met de daarbij horende sociale contacten.
Een 25-tal volwassenen met psychiatrische kwetsbaarheid kregen de kans om een volledig overwoekerde tuin om te toveren tot een prachtig park. Zij noemden zich dan ook gepast ‘De Tuinarchitekten”
 
De Tuinarchitecten namen het gereedschap ter hand en gingen aan de slag; bomen werden gerooid, een terras werd aangelegd, een moestuin, een vijver en een zandbak voor de kindertherapeuten. Het tuinhuis werd ingericht tot werkhuis, mét het nodige tuingereedschap.
Met het budget kochten ze ook tuinmeubelen, parasols en houten banken. De eerste realisaties werden nu voorgesteld.
 
Het project krijgt elk jaar meer vorm; een tuin is immers nooit ‘af’.
 
SAMENWERKING
Het dagcentrum ’t Atelier is gehuisvest in de lokalen van De Poort, A Demaegtlaan, 51, in Halle en voorzien 2 activiteitendagen per week; per dag kunnen er een 15 tal deelnemers terecht.
Zij werken samen met de vzw Pasar, voorheen Vakantiegenoegens; deze werking voorziet vanuit overleg met hen ook in een aanbod van uitstappen en sportactiviteiten.
 
Ria Fastenaekels, coördinator Dagactiviteiten centrum: “Waar men enkele jaren geleden niet terecht kon voor een dergelijke ondersteuning, zijn we nu in een fase beland dat er wekelijks een 45-tal mensen welkom zijn! Voeg daarbij het gelijkaardig aanbod van onze collega’s van Beschut Wonen en van het Caw, en dan kunnen we stellen dat er de voorbije jaren in Halle een enorme inhaalbeweging heeft plaatsgevonden!!”
 
Het aanbod is: begeleide en niet begeleide groepsactiviteiten, ontmoetingsmomenten, Informatiehuis, cultuuractiviteiten, samen naar een concert gaan, een film, een museumbezoek, creatief bezig zijn: aquarellen, boetseren, juwelen maken, samen kokkerellen: pizza bakken, een maaltijd maken, bricoleren, de tuin onderhouden, groeten kweken, sporten: zwemmen, badmintonnen, jazzdans, netbal.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 sep 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief