HALLE - Pioniers van de Vaantjesboer gehuldigd

C21

HALLE - Pioniers van de Vaantjesboer gehuldigd

Editiepajot_vaantjesboer_kermis_1_grfoto_merckx
 
Editiepajot_vaantjesboer_kermis_1_kl_foto_merckx
Editiepajot_vaantjesboer_kermis_2_kl_foto_merckx
 

Hoewel hij al vijftig jaar oud is, mocht reus Vaantjesboer gisteren voor de eerste maal de Halse septemberkermis officieel openen. De weergoden waren echter niet van de partij. Hopelijk (maar men vreest er voor) zal dat zondagnamiddag tijdens de eerste internationale reuzenstoet wel het geval zijn. Aan deze reuzenstoet nemen een zeventigtal reuzen uit binnen- en buitenland deel.

De Confrérie van de Vaantjesboer wil de septemberkermis, die niet veel meer betekende, terug nieuw leven in blazen de volgende jaren. Hiervoor hebben ze ook de concessie van deze foor gekregen van Halattraction.
Tijdens de academische zitting die volgde na de opening van de septemberkermis werd er hulde gebracht aan nog twee mensen die in 1958 nauw betrokken waren bij de geboorte van reus Vaantjesboer, namelijk Jozef Devleeshouwer en André Blondeel (foto). Ook de familieleden van de overleden pioniers mochten een diploma in ontvangst nemen.
President Johan Vencken van de Confrérie van de Vaantjesboer zegde er verder ook dat in de maand november er een nieuw boek mag verwacht worden over de Vaantjesboe rmet als titel (Mijn Naam is Vaantjesboer’. Het boek is gebaseerd op een eerdere uitgave van August Marcelis.
Bij de voorstelling van het boek in november zal er ook een tentoonstelling over de Vaantjesboer gehouden worden.
 
PROGRAMMA REUZENSTOET
Met de opbouw van de eerste internationale reuzenstoet begint men zondagmorgen om 10 uur. De reuzen worden van kledij voorzien op de landingsbaan.
De stoet zelf vertrekt om 14.30 uur en trekt langs de volgende straten: Sint-Rochusstraat, Basiliekstraat, Arkenvesten, Theunckensstraat, Oudstrijdersplein, Minderbroedersstraat, Volpestraat, Beestenmarkt, Melkstraat, Grote Markt en Possozplein, waar hij rond 15.30 uur verwacht wordt. Daar is er dan een reuzenparade voor reus Vaantjesboer.
De apotheose volgt dan om 16.30 uur met een grote reuzendans van alle deelnemende reuzen onder begeleiding van hun fanfare op het Possozplein
 
De eerste reuzenfeesten zijn ook te volgen op de Halse radio Victoria (105.2 Mhz). Zij beginnen met hun uitzending van op de Halse Grote markt om 14 uur. Daar zal dan ook de winnaar bekend gemaakt worden van de wedstrijd die verbonden was aan de zondagnamiddaguitzendingen ‘Feest in de streek’.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 sep 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief