HALLE - Inwoners Antheunisstraat vragen éénrichtingsverkeer

C21

HALLE - Inwoners Antheunisstraat vragen éénrichtingsverkeer

Editiepajot_antheunistraat_foto_merckx
 

Ongeveer 18 jaar geleden hebben de bewoners van de Gentil Antheunisstraat in Halle een voorstel en petitie ingediend bij de stad om de straat en buurt verkeersveiliger te maken.

Ook de wijkagent heeft in die tijd verschillende nota’s hierover gemaakt die in dezelfde lijn lagen. Toen werd hen beloofd dat men daar werk ging van maken en dit ging opgenomen worden in verkeersmobiliteitsplan dat de stad in die tijd aan het opstellen was.
Marc Dekegel: “Want volgens de verkeersdienst gingen er veranderingen komen in de straten rond de Antheunisstraat. Nu zijn we ongeveer 18 jaar verder en wat blijkt? Nog altijd hetzelfde”.
 
Wat de G. Antheunisstraat betreft, deze straat is volgens de bewoners veel te smal voor langs beide zijden doorgaand verkeer toe te laten, en daarbij nog te parkeren.
Marc Dekegel: “Dagelijks worden hier spiegels afgereden, zonder te spreken van ongevallen (gelukkig zonder gekwetsten.)  Wat wij voorstellen is om van de Antheunisstraat een éénrichtingsstraat te maken met uitgang Ninoofsesteenweg. Door deze maatregel wordt het kruispunt met de Verhavertstraat ook een stuk veiliger. en vermijd men sluikverkeer dat komt via de Felix Steenstraat / Ninoofsesteenweg. Hierbij zou meteen dan ook de Felix Steenstraat kunnen éénrichtingsstraat gemaakt worden met uitgang Ninoofsesteenweg. Met aanpassing van deze 2 straten maakt men 3 kruispunten veiliger: L. Vanbeverenstaat/Felix Steenstraat, Ninoofsesteenweg/Antheunisstraat en C.Verhavertstraat/Antheunisstraa”.
Ook de bewoners van de Consiencestraat zien dit wel zitten, gezien het sluikverkeer dat iedere morgen komt via Van Beverensrtraat-Felix Steenstraat-Antheunisstraat-Consiencestraat om zo terug via de J.Jacminstraat op de Steenweg te komen om hun weg verder te zetten en dit zowel s’morgens als s’avonds.
 
SNELHEID
Marc Dekegel: “Trouwens de snelheid dat men hier gebruikt ligt meer dan 50kml/u (is reeds bewezen, zie controles in de Consiencestraat). Een volgend punt waar ik reeds meermaals heb op aangedrongen via de stad en Vlaamse Wegen is de oversteekplaats voor voetgangers en fietsen kruispunt Ninoofsesteenweg /Antheunisstraat. Einde vorig jaar hebben ze de rode oversteekplaats voor fietsers weggehaald, maar er is niet anders in de plaats gekomen. Ik heb toen kontact gehad met Vlaamse Wegen, en ze hadden me gezegd dat wanneer men een oversteekplaats wil voor voetgangers en fietsen er eerst een telling moet worden gemaakt hoeveel mensen er oversteken. Deze telling is ook gebeurd maar wanneer? s’ Morgens om 9u30 als de school en het werk reeds is aangevangen. En dan komen ze inderdaad tot het besluit dat er te weinig gebruik van gemaakt zal worden”.
 
Wat men niet mag vergeten is volgens Marc Dekegel, dat er ook een school gevestigd is (Don Bosco ) in de Felix Steenstraat en dat de leerlingen regelmatig te voet naar het hoofdgebouw moeten aan deLenniksesteenweg.
Marc Dekegel: “Het fietspad is hetzelfde probleem. De oversteek verplaatsen naar iets hoger dan de Antheunisstraat, zodat de fietsers niet meer hoeven van rechts te komen aan de Antheunisstraat.
Voordeel, als een voertuig uit de Felix Steenstraat komt ziet hij automatisch dat er een fietser van links komt (met kan trouwens een gedeelte van het vroegere fietspad gebruiken)”.
 
Al deze voorstellen werden reeds meermaals aan de stad overgemaakt en doorgestuurd naar de verkeersdienst.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 sep 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 26 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 23 apr 2024

archief