HALLE - CC ’t Vondel gaat meer samenwerken met verenigingen, bezoekers en cultuurliefhebbers

C21

HALLE - CC ’t Vondel gaat meer samenwerken met verenigingen, bezoekers en cultuurliefhebbers

Editiepajot_cultuur_vondel_foto_merckx
 

De programmatie van het Halse CC ’t Vondel staat dit jaar in het teken van “jij bent belangrijk”. Traditiegetrouw pakken ze uit met een ruim en gevarieerd aanbod aan culturele activiteiten. Maar dit is niet het enige. Heel wat andere culturele spelers doen mee.

Dit jaar willen ze de verenigingen, bezoekers en cultuurliefhebbers in de kijker zetten.
 
Carina Carruet, cultuurfunctionaris: “Wij zijn een cultuurcentrum als geen ander: Samenwerking geeft ons de kans om grotere projecten te realiseren met mensen die veelal op vrijwillige basis met kunst en cultuur bezig zijn. CC ‘t Vondel biedt ondersteuning op allerlei vlakken”.
 
Voorbeelden hiervan zijn:
Oktober — cultuurmaand’: een samenspel tussen de cultuurraad, CC ‘t Vondel en de Halse socio­culturele verenigingen.
November- wereldmaand’: een samenspel tussen de dienst sociale projecten, de integratieraad, de STROS, CC ‘t Vondel en Halse verenigingen.
‘cultuurtrip klassiek’ : de werkgroep rond de programmering klassieke muziek extra muros.
‘De Kader : de werkgroep rond toegepaste en hedendaagse kunsten
‘De Servaisconcerten’ : samen met de vzw Servais
‘Brussels Volkstejoeter’: samen met KWB~HaIle
‘Huiskamerconcerten’ : samen met Halse inwoners
 
‘De Kader’ — een nieuw kunstproject van CC ‘t Vondel
Hedendaagse kunstenaars van bij ons of die een speciale band hebben met de regio krijgen vanaf dit seizoen een speciale plek binnen het nieuw kunstproject uitgewerkt door De Kader.
 
een concert in je huiskamer?
Zelfs ‘Jij!’ kan dit seizoen bij jouw thuis een echt huiskamerconcert organiseren. Samen met CC ‘t Vondel brengt Compagnie Kaiet een artiest in je salon, ‘jij!’ nodigt uit en ‘jij!’ ontvangt! Of organiseer samen met ons een tapijtconcert, een ander concept maar jij ofjouw vereniging doen de rest!
 
een uitgebreid aanbod voor jong en oud
Dit seizoen staan meer dan 60 gezelschappen op de scène. Muziek en humor krijgen daarin de hoofdtoon. Nog even en het 10.000-ste ticket wordt verkocht. De voorstellingen van Bart Peeters en An Nelissen zijn uitverkocht, voor Ragus en Els De Schepper zitten ze aan de laatste tickets. Jammer genoeg werd The Scene geannuleerd.
 
Samenwerking met naburige gemeenten
CC’t Vondel versterkt de banden met de buurgemeenten: De cultuurdienst van de gemeente Pepingen wordt het plaatselijke ticketverkooppunt van ‘t vondel. De samenwerking met de gemeente Herne gaat verder.
Bovendien zijn er mooie kunstzinnige uitwisselingen bezig met Kunst in Pepingen en De Kader.
 
Brochures in een nieuw kleedje
Vanaf dit seizoen geeft CC ’t Vondel al hun uitgaven een nieuwe look met een eigen stijl — de seizoensbrochure, de vormingsbrochure, de brochure klassiek — allen kregen een verfrissende opmaak.
De Vondelflash steekt in een nieuw kleedje, op ieder nummer vullen ze de spiegel in.
Jij komt in de spiegel , deze keer verwelkomen ze de eerste gast Nadine Deridder, één van de velen vrijwilligers die meewerken aan de cultuurmaand. Het is dus elke keer uitkijken naar een andere jij in de kijker.
 
Zennetoer
Repetitiekoten mogen dan wel stoffig lijken, de muzikale vindingrijkheid in de streek beslist niet. Meer dan 90 groepen schreven zich in voor Zennetoer ‘08-’09. De voorrondes vinden plaats in Dilbeek, Beersel, Sint-Genesius-Rode en Ternat. De finale wordt door CC ‘t Vondel georganiseerd. Op 9 januari kennen we de nieuwe ‘Lapaz’.
 
Halle danst
Tussen 15 mei en 20 mei zal de hele stad dansen: een polka in ‘t Vondel, retro op het doek, dansen in de supermarkt of ballet in de lucht.
 
‘samen geniet je dubbel’
De regio wil het “samen naar het cultüurcentrum gaan” promoten. Ze kiezen daarom een bekende Vlaming die met een aantal genodigden samen naar een voorstelling mogen. In Halle zal wielrenner Bert Roesems naar Youssef El Mousaoui komen met zijn tien vips.
Het project wil ook het groepstarief in de kijker zetten omdat samen gaan nu eenmaal plezanter is.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 sep 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 02 dec 2022
Marc Sluys | 01 dec 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 28 nov 2022

archief