HALLE - Trage wegen krijgen verdiende aandacht in Buizingen

C21

HALLE - Trage wegen krijgen verdiende aandacht in Buizingen

Img_0055
 
Img_0057

Samen met Roosdaal, Galmaarden en Beersel stapte Halle in een ‘Trage wegen-project’. Voor Buizingen werd een inventaris opgesteld van alle ‘Trage wegen’. Dit is nodig om vandaag een duidelijk overzicht te krijgen van welke wegen er nog zouden moeten liggen en in welke toestand ze zijn. Met dit plan kan de stad een duidelijke visie ontwikkelen waar het met deze wegen in de toekomst naar toe moet. “In Buizingen zijn nog heel wat ‘Trage wegen’ en de meeste zijn ook goed bereikbaar. Andere wegen zijn in onbruik geraakt, recentelijk verdwenen of bijna niet meer herkenbaar. Samen met vrijwilligers maakten we een inventaris en een kaart. Zij bezochten alle ‘Trage wegen’ en bekeken hoe ze erbij lagen en namen foto’s van de weg. Met die inventaris willen we nu verder.  We vragen de Buizingennaar maar ook de wandelclub of het oudercomité,... om ook eens een baantje te nemen, opmerkingen en suggesties bij de kaart te maken, aan te duiden welke wegen belangrijk zijn. Hiervoor heeft de werkgroepe een handige vragenlijst opgesteld. Daarop kan de wandelaar alle suggesties en opmerkingen kwijt.

De synthese van deze bevraging moet de basis vormen van een beschermings- en herstelplan van al de ‘Trage wegen’ in het project Buizingen. Deze deelgemeente komt als eerste aan bod. Nadien volgen andere delen van Halle.”, vertelt Steven Claeys van Trage wegen vzw

De inzet van de hele oefening is een globaal herwaarderingsplan van alle trage wegen. “Zo komen we tot een plan dat afgestemd is op de noden van de bewoners en de trage weggebruikers. De stad zal de resultaten gebruiken om in de toekoms een aantal trage wegen opnieuw open te stellen of beter toegankelijk te maken voor het publiek. Trage wegen die niet meer nuttig zijn, kunnen in principe worden afgeschaft, maar een algemene en systematische regularisatie is niet aan de orde.”. stelde projectverantwoordelijke Steven Claeys.  

 

Een wandeling langs de trage wegen van Lembeek
LEMBEEK - Ook dit jaar wordt in Vlaanderen een “Dag van de Trage Weg” gehouden. Op die dag worden voetwegen, dé wandelverbindingen bij uitstek, in de aandacht gebracht. Waar nodig, geven vrijwilligers ze een flinke onderhoudsbeurt.

De voorbije maanden heeft de stad Halle heel wat voetwegen in ere hersteld. Zo kunnen in Lembeek, tussen de Mussenberg en het gebied van “Plan Boommarter”, talrijke mooie plekjes via deze trage wegen (her)ontdekt worden.

De werkgroep Trage Wegen Zuid-West Brabant en Natuurpunt Halle stellen de inspanningen van de stad en het mooie gebied langs de taalgrens voor tijdens een wandeling. Daarom organiseren ze op zaterdag 20 september 2008, op de Dag van de Trage Weg, een open wandeling die vertrekt aan het sas van Lembeek, Dokter Spitaelslaan, om 14 uur. Tijdens de wandeling geven gidsen uitleg over de streek. Onderweg biedt Natuurpunt Halle je een drankje aan. De wandeling is 7 km lang en de deelname gratis. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 sep 2008
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 02 dec 2022
Marc Sluys | 01 dec 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 28 nov 2022

archief