HALLE - Wil geen gronden opofferen aan industrie en woningbouw

C21

HALLE - Wil geen gronden opofferen aan industrie en woningbouw

Halle_nexans_
 
Halle_groene_ruimte_

 Buiten wat reeds voorzien was, zal de stad Halle geen extra gronden opofferen voor industie of woningbouw. Dit bleek bij de bespreking van het Ruimtelijk Structuurplan tijdens de gemeenteraad van dinsdagavond.

“Elke stad of gemeente wordt gevraagd om dit plan op te stellen. Ze moet vastleggen welke opties er zijn voor de ontwikkeling van de gemeente of stad tijdens de komende 10 jaar. Willen we nog bijkomende industrieterreinen. Willen we extra woonwijken? Is er bijkomende behoefte aan recreatie? ... Op deze wijze kan men heel wat aanspraak maken op de open ruimte. De projectontwikkelaar wil meer woningen, de bedrijven meer industrie en de landbouwers willen hun gronden blijven bewerken, de natuur wil van de landbouw inpalmen,... We willen bij al deze vragen een evenwicht zoeken dat maatschappelijk gedragen is en door de gemeenteraad wordt goedgekeurd.”

Het structuurplan is conservatief. “We veranderen bijzonder weinig aan het gewestplan. De industrie blijft en er zijn nog een aantal gebieden die ingevuld kunnen worden. Hierbij wordt gedacht aan Lembeek-Noord, Wilgenveld, Dassenveld waar wat mogelijkheden geboden worden. Onze grote boodschap is echter dat we veel nieuwe bedrijven erbij, niet zien zitten. Ook naar wonen toe: er zijn belangrijke woonprojecten in Halle maar die zijn allemaal binnen het inbreidingsgebied. We hoeven daar dus geen open ruimte voor aan te spreken. We willen met dit Structuurplan de open ruimten, de bossen, de landbouwgronden optimaal beschermen.", vertelde burgemeester Dirk Pieters

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 sep 2008
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 04 dec 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 02 dec 2022
Marc Sluys | 01 dec 2022

archief