HALLE - Open Stratendag trekt veel volk naar de binnenstad

C21

HALLE - Open Stratendag trekt veel volk naar de binnenstad

080921_openstraatdag_halle_dd_editiepajot_001
 
080921_openstraatdag_halle_dd_editiepajot_003
080921_openstraatdag_halle_dd_editiepajot_013
Halle_openstratendag_einde_
 
080921_openstraatdag_halle_dd_editiepajot_006
080921_openstraatdag_halle_dd_editiepajot_019
Halle_openstratendag_einde1
 
080921_openstraatdag_halle_dd_editiepajot_025
080921_openstraatdag_halle_dd_editiepajot_026
 

Het mooie weer trok voor de Vijftiende Open stratendag veel volk, vooral kinderen, naar de Halse binnenstad. Jong en oud keuvelde rond naar de diverse activiteiten en spelen die her en der stonden opgesteld in het verkeersvrije centrum van Halle.

Veel spectaculaire spellen, zoals bakken beklimmen, de grootste speleobox van de Benelux, vertical bikes waarmee men naar boven kan fietsen, rolski's, een touwenparcours tussen de bomen in het stadspark, kajakken op het kanaal. Ook de deathride van op de basiliek, het succesnummer van vorig jaar, was er opnieuw bij.

De verkeersregels werden door de echte politie ondervraagd voor je in het verkeerspark een rondje kon rijden. Een overtreding kostte algauw 150 Euro, gelukkig nog niet echte te betalen maar hierdoor konden de chauffeurs van later toch al kennismaken met de regels van het verkeer.

Je kon ook deelnemen aan een sessie step aerobic, de kleinsten konder naar hartelust springen in de vele springkastelen. Nieuw dit jaar was ropeskipping, een touwtrekbaan en trampoline springen. Het Oudstrijdersplein werd opnieuw gereserveerd voor de sportdienst, die uitpakt met diverse sportinitiaties in samenwerking met Halse sportclubs.

Vijftien jaar geleden stond de Halse jeugddienst als 1 van de pioniers mee aan de wieg van de Open Stratendag in Vlaanderen. Ondertussen heeft dit jaarlijks evenement een grote regionale uitstraling. De eerste keer waren er een paar tientallen kinderen, hoofdzakelijk van Halse jeugdbewegingen. Nu komen er al enkele jaren telkens zo'n 1.500 kinderen spelen. Samen met  jeugdbewegingen zakken ook steeds meer kinderen met vriendjes, buren of familie naar de binnenstad af. De Open Stratendag is niet meer weg te denken uit Halle. En het mooie weer was ook meegenomen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 sep 2008
Didier Decooman
Didier Decooman en Veronique Dujacquier
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 30 nov 2023
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 nov 2023

archief