HALLE - Veel belangstelling voor Dag van de Trage Weg in Lembeek

C21

HALLE - Veel belangstelling voor Dag van de Trage Weg in Lembeek

Dagtw_1
 
Editiepajot_halle_lembeek_trage_weg_foto_rik_houthuys__1_
Editiepajot_halle_lembeek_trage_weg_foto_rik_houthuys__2_
Editiepajot_halle_lembeek_trage_weg_foto_rik_houthuys__3_
Editiepajot_halle_lembeek_trage_weg_foto_rik_houthuys__4_
 

Onder een stralende zon namen zaterdag 20 september ca. 80 wandelaars deel aan de lokale activiteit "dag van de Trage Weg" in Lembeek. Het was een wandeling die ons voerde over recent door de stad Halle gerenoveerde voetwegen in het gebied Mussenberg - Malheide.

De stad engageerde zich om geleidelijk de voetwegen op ecologisch verantwoorde manier te saneren en degelijk te onderhouden. Waar nodig worden de voetwegen geëffend en voorzien van een basislaag streekeigen puin. Nadien wordt die bedding ingenomen door gras en kruiden. De stad voert een gepast maaibeheer uit. Waar mogelijk wordt ook voorzien in beplantingen. En op natte plaatsen wordt een knuppelpaadje aangelegd.
 
Dit beheer wordt uitgebouwd in samenspraak met de bevolking. Op dit ogenblik loopt de opmaak van een trage-wegenbeleidsplan in Buizingen. De andere deelgemeenten volgen in de komende jaren.
 
Hier in de Malheide konden de deelnemers van de wandeling zelf vaststellen dat wegen, die enkele jaren geleden onbegaanbaar waren, nu zeer mooi en landschappelijk verantwoord hersteld zijn. Voor veel Lembekenaren was de wandeling een herontdekking van hun eigen, prachtige streek !
 
De wandeling was georganiseerd door de werkgroep Trage Wegen Zuid-West Brabant, in samenwerking met Natuurpunt Halle, die de deelnemers een verfrissend drankje aanbood.
Voor meer informatie, of indien u de beschrijving van de 7 km lange wandeling wenst : mail naar rik.houthuys@telenet.be .
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 sep 2008
Rik Houthuys
Rik Houthuys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 23 nov 2022

archief