HALLE/ ANDERLECHT - Inzamelactie voor asiel Veeweyde en Buddykat

C21

HALLE/ ANDERLECHT - Inzamelactie voor asiel Veeweyde en Buddykat

Werelddierendag_081004_inzamelactie_dd_editiepajot_griet_vdwalle
 

Naar aanleiding van Werelddierendag op 4 oktober aanstaande, besloten de leerlingen van de klassen van het 5de leerjaar (Heilig Hart & College Halle) een bezoek te brengen aan het dierenasiel Veeweyde in Anderlecht. Ook adopteerden ze 2 aidskatjes, Lowieke en Hanzel. Deze worden opgevangen door de organisatie Buddykat (dochterorganisatie van Zwerfkat in nood 2).

"Als leerkracht is het ons doel kinderen zoveel mogelijk bewust te maken dat dieren geen wegwerpartikelen zijn. Bovendien is het belangrijk dat kinderen beseffen dat een huisdier ook gevoelens heeft, dat het verantwoordelijkheid met zich meebrengt en dat je er veel tijd moet in investeren!", aldus Grietje Vande Walle.
 
Omdat beide organisaties vooral overleven dankzij de steun en toewijding van talloze vrijwilligers, vonden we het tijd om ook ons steentje bij te dragen.
 
Er werd een actie op touw gezet binnen de school om zoveel mogelijk materiaal te verzamelen. (dekens, handdoeken, manden, kattenbakken, krabpalen, eet- en drinkbakjes,...) Ook de lokale middenstand draagt zijn steentje bij. Zo mogen ze een bezoek brengen aan Van Diest, waar ze uitleg krijgen over benodigdheden en verzorging van poezen en honden. Zij sponsorden ons ook.
"Ondertussen hebben we al heel wat materiaal verzameld, maar we gaan nog even door !", zeggen juf Grietje en juf Sophie.
Hopelijk kunnen we Veeweyde en Buddykat binnenkort verrassen met een mooi cadeau.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 sep 2008
Didier Decooman
Grietje Vande Walle
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief