HALLE - Ditjes en datjes uit het stadhuis

C21

HALLE - Ditjes en datjes uit het stadhuis

Stadswapen_halle

Het festival Servais sluit af met een terugblik en de uitgave van een CD. Halle gaat een activeringsbeleid tegen leegstaande woningen voeren. Aan de Halse kerkhoven wordt het verkeer aangepast tijdens de Allerheiligenperiode en er komt een nieuw fietstracé tussen Halle en Beert

Festival Servais sluit af met een terugblik
Van 3 tot 31 oktober 2008 houdt de vzw Servais in de foyer van het nieuw stadhuis een fototentoonstelling als terugblik op het Festival Servais 2007.
Het is meteen de afsluiter van de festiviteiten. Op 11 oktober komt er ook een cd uit met opnames van het Festivaljaar en een dvd met de opname van de academische zitting en het concert van 6 juni 2007.
Info: www.servais-vzw.org of tel. 02 360 14 88 (Peter François).
 
Activeringsbeleid leegstaande woningen
De woonraad zal eigenaars van leegstaande en/of verwaarloosde woningen een brief sturen met de melding dat de leegstand van hun eigendom in aanmerking komt voor leegstandsbelasting. In de brief zal ook gepolst worden naar de intentie van de eigenaar met betrekking tot de leegstaande woning en verwezen worden naar de woonwinkel voor informatie omtrent mogelijke premies en andere mogelijkheden inzake verkoop.
Hiermee wordt getracht eigenaars van leegstaande en verwaarloosde woningen aan te sporen hun woning te renoveren en opnieuw op de
huisvestingsmarkt te brengen of te verkopen en zo de druk op de woningmarkt te verkleinen.
 
Aangepaste verkeersregeling Allerheiligenperiode
Ieder jaar wordt op Allerheiligen de verkeersregeling aan de kerkhoven aangepast om de verkeersdrukte in goede banen te leiden, zo ook dit jaar en de volgende jaren.
 
Voor het kerkhof van Halle betekent dit eenrichtingsverkeer in de Jacminstraat (vanaf de Bralionstraat), in de Hollestraat en de Gaasbeeksesteenweg (tot kruispunt Astridlaan). Ook op de parking voor het kerkhof geldt eenrichtingsverkeer en parkeerverbod in de Hollestraat.
 
Aan het kerkhof van Lembeek geldt eenrichtingsverkeer in de Krokusstraat, de Eglantierstraat, de Mimosastraat en de Dreef. In de Dreef is er ook parkeerverbod. In de andere straten komt er langs één kant parkeerverbod om het aantal parkeerplaatsen te maximaliseren en de doorstroming te behouden.
 
Ook aan het kerkhof van Buizingen en Essenbeek geldt een parkeerverbod om de doorstroming te kunnen vrijwaren.
 
Nieuw fietstracé Halle-Beert
Op vraag van de Provinciale werkgroep wordt de bestaande fietsroute Halle-Beert deels verlegd. Het nieuwe tracé zal via het Bevrijdingsplein, het Wilgenveld en de Demesmaekerstraat naar de Beertsestraat lopen. Nu loopt dat via de Elbeekstraat, de Witteweg, de Mierenberg en de Elbeekdries naar de Beertsestraat, een deels steil tracé.
Er wordt geen verbintenis aangegaan tot de andere maatregelen zoals het verharden van het fietspad, het aanleggen van een fietspad of het weren van doorgaand verkeer.
 
Het stadsbestuur geeft ook groen licht voor een nieuwe functionele fietsroute tussen de N28 (Beert) en de N7 (industriezone Dassenveld). Dit op vraag van de gemeente Pepingen. De route gaat via de Eik- en de Grimmingenstraat in Pepingen via het Dassenveld, de Pajottenland- en de Hogemierstraat zo naar de Zinkstraat en de N7. In de Hogemierstraat geldt reeds een verbod voor doorgaand verkeer.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 okt 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief