HALLE/ GOOIK - Wordt de stadswagen weldra vervangen door een vernieuwde bakfiets?

C21

HALLE/ GOOIK - Wordt de stadswagen weldra vervangen door een vernieuwde bakfiets?

Editiepajot_bakfiets_foto_merckx
 

Wordt de stadswagen weldra vervangen door een vernieuwde bakfiets of cargobike? Als het van Dominique en Sander Marcy van fietshandel De Spaak afhangt is het een feit. Deze fietsenzaak met vestigingen in Halle en Gooik is de enige invoerder voor dergelijke fietsen in de verre omtrek.

Men heeft keuze tussen drie modellen. In de bak die voorop de fiets bevestigd is kunnen zowel kinderen als boodschappen geplaatst worden.
 
In totaal komen er drie soorten van bakfietsen op de markt. Er is de Cargobike (kostprijs 1.395 euro), de cargobike lang (1.445 euro) en de cargotrike (1.650 euro)
 
De cargobike kort is de ideale bakfiets om kinderen naar school te brengen of de boodschappen te doen. Op de fiets kan een tentje geplaatst worden met twee ramen, zodat de kinderen naar buiten kunnen kijken. Met het afdekzeiltje is de bak waterdicht af te sluiten.
 
De cargobike lang heeft meer ruimte. Er kan een maxicosi in staan of er kan een extra bankje worden geplaatst zodat er 3 of 4 kinderen mee kunnen. Deze fiets is ideaal voor grote gezinnen.
 
De cargotrike tenslotte is geschikt voor korte ritjes of een kinderfeestje. Een zware lading is geen enkel probleem. Hij is ook te bestellen met twee lange bankjes zodat er dan plaats voor 6 kleine kinderen. Deze bankjes zijn opklapbaar en er zijn veiligheidsriemen in de bak. Ook op dit model kan er een afdekzeiltje geplaatst worden.
 
STADSFIETS
Dominique Marcy: “Deze fiets is een echte stadsfiets. Hij is niet geschikt voor lange tochten. Door zijn lage ligging op de grond kan hij zware lasten vervoeren. De fietsen rijden soepel en men kan er ook gemakkelijk een berg mee oprijden. Dat heb ik zelf uitgetest. De vraag naar zulke fietsen is er. In Nederland is er zelfs een grote vraag naar. Er zijn zelfs gemeenten die hem gebruiken om vuilnis mee op te halen. Hij is immers veel flexibeler dan een gewone bakfiets”.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 okt 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 30 sep 2022
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 26 sep 2022
Marc Sluys | 23 sep 2022

archief