HALLE - Gouden mastel voor Halse Persclub

C21

HALLE - Gouden mastel voor Halse Persclub

Editiepajot_gouden_mastel_foto_sluys
 
Editiepajot_gouden_mastel_foto_sluys_2
 

De Halse Persclub kreeg tijdens de negende revue en voor een overvol CC ‘t Vondel van de Halse carnavalsraad de gouden mastel overhandigd. Deze gouden mastel wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon of vereniging die zich op een bijzondere manier verdienstelijk maakt achter de schermen van het Halse carnaval. De honneurs namens de Halse Persclub werden waargenomen door voorzitter Ingrid Depraetere (journalist Het Nieuwsblad) en erevoorzitter Felix Merckx (eindredacteur van uw internetkrant Editiepajot).

De keuze van de laureaat wordt telkens gemaakt door 11 leden van de carnavalsraad, die dan 11 personen of groepen nomineren.
 
Over de motivatie van de keuze algemeen coördinator Sonny Vanderheyden: “De groepen waarderen het werk die de Halse persmensen doen en dan vooral het feit dat ze voor carnaval op bezoek gaan in de hangars waar de praalwagens worden gemaakt. Het werk van de pers helpt ook de carnavalswereld vooruit. De pers speelt werkelijk een belangrijke rol in het Halse carnaval”.
 
Voor de revue zelf werd het CC ’t Vondel herschapen in de al vele jaren vergane glorie van cinema Plaza. Een lach en ook een traan volgden elkaar op. Dit laatste vooral bij het emotionele portret dat geprojecteerd werd van de onlangs overleden Edouard (Den Boy) Demuylder. In dezelfde hulde werd ook Jean Jacmin betrokken die enkele dagen eerder overleed. Beiden waren 44 jaar geleden de stichters van carnavalsgroep De Boerkes.
 
Hilarisch waren de intieme vragen die de Halse politiekers voorgeschoteld kregen. Ook de verloren gegane medailles van de Lembeekse paassoldaten mocht niet ontbreken.
 
Algemeen coördinator Sonny Vanderheyden was een tevreden man over het gepresteerde, maar haalde toch twee minpunten aan, waarvoor de carnavalsraad zeker niet verantwoordelijk is.
 
Sonny Vanderheyden: “Al maanden is het doek van het podium stuk en ook de projector van het CC ’t Vondel laat het afweten wanneer het te warm is”.
 
Intussen is Sonny al begonnen met het zoeken van ideeën voor de revue van volgend jaar.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 okt 2008
Felix Merckx
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief