HALLE - Week van het bos met als thema ‘Bos en Klimaat’

C21

HALLE - Week van het bos met als thema ‘Bos en Klimaat’

Editiepajot_agentschap_natuur_en_bos__kleine_foto

Het Agentschap voor Natuur en Bos organiseert, in samenwerking met de Vereniging voor Bos in Vlaanderen vzw, het grootste bosevenement in Vlaanderen: de Week van het Bos en dit van 5 tot en met 12 oktober.

De Beheerregio Groenendaal zet haar beste beentje voor in de boscomplexen die onder haar beheer vallen.
 
Een volledig programmaoverzicht van de Vlaamse ‘Week van het Bos’ is terug te vinden op www.weekvanhetbos.be. Hierbij alvast enkele hoogtepunten uit het gevarieerde programma van het Hallerbos:
 
Zondag 5 oktober 2008:
Culinaire bomenwandeling. Bomen, hun symboliek en culinair gebruik. De Kelten wisten al dat bomen belangrijk waren. Zij beweerden immers: zoals de maretak de boom nodig heeft, heeft ook de mens de boom nodig. Maximum 20 deelnemers. Bijdrage 1 euro per persoon. Inschrijvingen voor 21 sept.
Aanvang: 14.30 u - Afspraak: aan de Achtdreven in Hallerbos
 
Zondag 12 oktober 2008:
Zwammenwandeling. Paddenstoelen spreken tot verbeelding: ze verschijnen even snel als ze verdwijnen. Wat is hun rol in het bos en welke band hebben ze met kabouters en reuzen? Een natuurgids van ‘Natuurgidsen Zuidwest Brabant’ neemt u mee op pad.
Aanvang: 14.30 u - Afspraak: aan de Achtdreven in Hallerbos
 
Van zondag 5 tem. zondag 26 oktober 2008:
Tentoonstelling: ‘Vossenstreken’ in het bosmuseum Hallerbos (Vlasmarktdreef 4, 1500 Halle). Gratis toegang elke zondag (14u tot 17.30u). Scholen kunnen van 6 tot 24 oktober een wandeling of bezoek aan het bosmuseum reserveren o.l.v. een natuurgids van ‘Natuurgidsen Zuidwest Brabant’. Voor leerlingen van 3e kleuterklas tot 6e leerjaar.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 okt 2008
Felix Merckx
Repro Editiepajot
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 26 sep 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 23 sep 2022

archief