HALLE - Verdienstelijke bloedgevers onderscheiden

C21

HALLE - Verdienstelijke bloedgevers onderscheiden

Editiepajot_bloegevers_gr_foto_mrerckx
 
Editiepajot_bloedgevers_kl_foto_merckx
Editiepajot_p_pax_foto_merckx
 

Vijf jaar was het geleden dat de bloedgevers van het Bloedtransfusiecentrum ‘Louis Steens’ nog op het Halse stadhuis werden ontvangen. Het was dan ook niet verwonderlijk dat er zoveel namen dienden afgeroepen te worden voor het afhalen van een onderscheiding.

De uitschieters van het aantal bloedgiften waren Michel Leherte en Marcel Moons. Beiden gaven tussen de 100 en de 119 keren bloed. Alex Vandendriesche en Claudine Verleyen waren nog straffer. Zij gaven tussen de 120 en de 139 keer bloed. Voor deze laatste wil dat zeggen dat ze al meer dan 30 jaar bloedgever zijn.
 
Burgemeester Pieters (CD&V) zegde in zijn toespraak dat bloedgeven belangrijk is voor de samenleving. Met de ontvangst op het stadhuis wil de stad zijn erkentelijkheid tonen voor het werk dat de bloedgevers doen.
 
Voorzitter Marcel Vandersteen had het over het feit dat er steeds meer en meer bloedgevers afkomen naar de driemaandelijkse bloedgiften.
Marcel Vandersteen: “De laatste bloedinzamelingen waren er steeds tussen de 150 en de 180 bloeddonoren. In december waren er zelfs meer dan 200 wat gewoon fantastisch was”.
 
De helpers tijdens de bloedcollectes werden in de bloemetjes gezet. Een speciale attentie was er voor pater Pax. Voor zijn vele werk achter de schermen kreeg hij een doos koekjes aangeboden. Zijn beroemde sigaar heeft hij om gezondheidsredenen in de kast moeten laten en naar het schijnt lust hij geen wijn!
 
Een receptie, aangeboden door het stadsbestuur besloot deze ontvangst op het stadhuis.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 okt 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 26 sep 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 23 sep 2022

archief