HALLE - De Linde met 'De Stoel', een tragikomedie van Paul Goossens

C21

HALLE - De Linde met 'De Stoel', een tragikomedie van Paul Goossens

Editiepajot_halle_kwb_de_linde
 

De Lembeekse toneelgroep “KWB Toneel De Linde” is aan zijn 49ste productie toe. Voor de viering van 50 jaar KWB Toneel volgend jaar wordt reeds gesmeed aan een waardig feestprogramma, met als “opener” een door het publiek gekozen reprise. Vorig jaar kon iedere bezoeker stemmen op zijn of haar favoriete stuk. Uiteindelijk viel de keuze op “Een vlo in het oor”. Volgend jaar wordt het dus lachen geblazen voor deze klasse-komédie van Georges Feydau.

De opvoeringen dit jaar gaan door op zaterdag 8, zondag 9, maandag 10, vrijdag 14 en zaterdag 15 november (aanvangsuur telkens om 20uur, uitgezonderd op zondag, om 16uur). De Linde brengt dan “De Zetel”, een tragikomedie van Paul Coppens, in een regie van Edwin Vandermeeren. Paul Coppens is een topper binnen het Vlaams theaterwereldje, en zijn “Zetel”, is naast Schaftijd en Klachten één van zijn pronkstukken.
De Zetel zal de aanwezigen zeker wel een lach bezorgen, maar zal de aanwezigen vooral ook boeien en ontroeren.
 
Wetende, dat het verhaal gebaseerd is op waar gebeurde feiten, zal dit gevoel alleen maar versterken. Het stuk is zeker en vast een uitdaging voor De Linde, én voor zijn trouw publiek.
 
Een echt “lach en een traan” stuk, zoals dit al eens in een cliché wordt genoemd.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 okt 2008
Felix Merckx
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 26 jan 2023

archief