HALLE - Gloednieuwe stripreeks in het decor van de Malacovtoren

C21

HALLE - Gloednieuwe stripreeks in het decor van de Malacovtoren

Editiepajot_lembeek_vigilantes_grote_foto
 
Yorick_van_roye_340
Freek_van_haagen_340
 

Sinds woensdag ligt Vigilantes 1 - Alter Ego in de winkels, een gloednieuwe stripreeks over een groep hedendaagse stadsavonturiers. Vigilantes is een vlotte avonturenstrip geworden met mysterie- en thrillerelementen die vooral een publiek van jongeren tot jongvolwassenen en volwassenen zal aanspreken (doelgroep 12+).

Het is het werk van Freek Van Haagen en Yorick Van Roye
 
Freek Van Haagen (31, Breda) werkt als freelance illustrator onder meer voor Adidas, De Efteling en Disney. Hij startte zijn stripcarrière met een aantal kortverhalen in het online stripmagazine Pulp Deluxe. In diezelfde periode werkte Yorick Van Roye (Halle, 28) samen met tekenares Erika Raven (beter bekend als Erika De Ceuckelaire, van origine eveneens een Halse) aan Stripvacature, een informatie- en vacaturesite voor jonge stripauteurs. De eerste kennismaking van Yorick en Freek leidde tot ‘Armada’, een cinematisch kortevrhaal over vikings. Kort nadien ontvingen ze voor Vigilantes een startbeurs van Het Vlaams Fonds voor de Letteren. Freek publiceerde eerder reeds voor uitgeverij Dupuis, voor Yorick is Vigilantes zijn officiële stripdebuut.
 
Hoewel het verhaal zich afspeelt in een fictieve grootstad, kan het leuk zijn voor de mensen uit de streek om te weten dat de auteurs voor de climax van het eerste deel zich hebben laten inspireren door de omgeving van de Malakofftoren in Lembeek.
 
Het zijnde eerste stripauteurs in Vlaanderen die een trailer gebruiken om hun strip te promoten >>   http://www.youtube.com/watch?v=mPjM-jePNDo  . Mensen die benieuwd zijn naar Vigilantes kunnen terecht in de meeste krantenwinkels, Fnac en alle Standaard Boekhandels.
 
Op de eerste dag van de Boekenbeurs (31 oktober) signeren ze ook van 13 tot 17u aan de stand van Standaard Uitgeverij in hall 4: http://www.boekenbeurs.be/content/auteur/vigilantes-yorick-van-roye 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 okt 2008
Felix Merckx
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 26 jan 2023

archief