HALLE - Duizend Halse scholieren gaan één dag werken voor het goede doel

C21

HALLE - Duizend Halse scholieren gaan één dag werken voor het goede doel

Editiepajot_zuiddag_halle_foto_merckx
 

Vrijdag is het Zuiddag.  Scholieren uit de derde graad secundair onderwijs (BSO, TSO, ASO, KSO) gaan tijdens de lesuren één dag vrijwillig werken bij een bedrijf of organisatie uit hun buurt. Hun vergoeding van 30 euro staan ze af aan een NGO in het Zuiden die werkt rond de Millenniumdoelstellingen.

De actie ‘Klop eens een dag voor het zuiden’ met als rode draad doorheen alle jaren ‘Jongeren als motor tot verandering’ is een initiatief van de Belgische vzw Zuiddag (www.zuiddag.be). In Halle gaan zo een duizend studenten gratis werken. Samen met scholieren uit Brussel en Lier hoopt men op tweeduizend studenten die een dagje gratis gaan werken
 
Voor onze streek nemen de volgende scholen deel aan de Zuiddag: Heilig Hartcollege Halle, Koninklijk Atheneum Halle, KTA Pro Technica Halle, O.L.V. Instituut Sint-Genesius-Rode, Sancta Mariainstituut Lembeek en Don Bosco Halle.
De vrijwillige werkdag door studenten is niet alleen een dag om fondsen te verwerven maar ook een week van sensibilisering over de situatie van landen in het zuiden
 
De partner voor dit campagnejaar is ACOOC, een Colombiaanse
jongerenorganisatie uit Bogotá die vooral opkomt voor de rechten van
jongeren, die strijd levert tegen het militaristische systeem en de guerrilla van hun samenleving waartoe zovele jongeren gedwongen worden. Het is een stevige organisatie met vele partnerschappen zowel in Colombia als op internationaal niveau.
 
Colombiaanse jongeren uit de projecten die men financieel zal steunen kwamen naar België en bezochten alle deelnemende scholen de week voor het dagje werken. Ze gaven er presentaties over het gekozen thema en creatieve workshops dans, muziek, artisanale kunst uit Colombia. Spaanse vertalers (studenten) worden voorzien om het contact tussen Belgische
en Colombiaanse leeftijdsgenoten optimaal te laten verlopen.
 
Voor het schooljaar 2008-2009 koos men voor de steden Halle, Sint-Genesius- Rode, Brussel en Lier. Het zijn centrumsteden waar veel secundaire scholen aanwezig zijn en er is voldoende werkgelegenheid in de buurt. 
Binnen drie jaar wil men in de vijf provincies aanwezig zijn en hopen ze op een deelname van meer dan 10 000 leerlingen.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 okt 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 26 jan 2023

archief