HALLE - Schaken voor het goede doel

C21

HALLE - Schaken voor het goede doel

Editiepajot_halle__schaakcafé_affiche

in het teken van November Wereldmaand wordt in samenwerking met Halse Schaakkring De Zwarte Dame op woensdag 5 november 2008 vanaf 18u een Integratie Schaakcafé voor het goede doel in de Oude Post (centrum Halle).

Er wordt in de eerste plaats aandacht geschonken aan schaakwedstrijden tussen ziende en slechtziende spelers op aangepaste spelborden. Maar men kan ook schaken tegen  vrienden. In het midden van de - voor de gelegenheid prachtig als café ingerichte – Oude Post, zal men bovendien je openingsstrategieën en aanvalstactieken kunnen botvieren op een Reuze Schaakbord. Voor de ietwat gevorderde spelers is er een klein tornooi mits voldoende inschrijvingen (vooraf in te schrijven via Ghysels Bram => ghyselsbram@hotmail.com  / 0476/54.17.69).
 
Heb je nooit geschaakt of kan je het niet goed? Dan zullen een aantal ervaren schakers je begeleiden bij je eerste zetten (en misschien wel tot je eerste schaakmat) en zorgen voor een initiatie.
Zie je het evenwel niet zitten om je brein die avond overuren te laten kloppen, dan kan men ook gewoon een pintje komen drinken en een lekker dessertje (wereldchocomousse, brownies, …) proeven voor het goede doel in een zeer rustige omgeving uiteraard, want dat is een schaakvereiste. Of genieten van FRET + MONICA die vanaf 23,57u de avond passend muzikaal zal afsluiten met virtuoze melancholie vanonder den bareel.
 
De organisatie voorziet een groot aantal spelborden, mocht je zelf over een schaakbord beschikken mag je dat natuurlijk meebrengen.
 
De opbrengst van de avond gaat naar een project voor slechtzienden. De afdeling voor blinden en slechtzienden van het KI Woluwe is al een tijdje op zoek naar financiële steun om simulatiebrillen en braillealfabetten te kunnen aanschaffen. Met deze werkmiddelen geven ze gratis informatie aan scholen en kunnen ze leerlingen de wereld van de slechtziende verduidelijken.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 okt 2008
Felix Merckx
Repro Editiepajot
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 26 jan 2023

archief