HALLE/ SINT-PIETERS-LEEUW/ SINT-GENESIUS-RODE/ BRUSSEL - Studenten werkten gratis voor Colombiaanse jongerenorganisatie

C21

HALLE/ SINT-PIETERS-LEEUW/ SINT-GENESIUS-RODE/ BRUSSEL - Studenten werkten gratis voor Colombiaanse jongerenorganisatie

Editiepajot_zuiddag_1_gr_foto_merckx
 
Editiepajot_zuiddag_1_kl_foto_merckx
Editiepajot_zuiddag_2kl_foto_merckx
 

Scholieren uit de derde graad secundair onderwijs (BSO, TSO, ASO, KSO) zijn een dag gratyis gaan werken De 30 euro die zij hiermee verdienden hebben zij vrijwillig afgestaan aan een NGO in het Zuiden die werkt rond de Millenniumdoelstellingen. Aan de actie Zuiddag namen naast Halle ook Lier en Brussel deel.

Voor onze streek namen de volgende scholen deel aan de Zuiddag: Heilig Hartcollege Halle, Koninklijk Atheneum Halle, KTA Pro Technica Halle, O.L.V. Instituut Sint-Genesius-Rode, Sancta Mariainstituut Lembeek en Don Bosco Halle. De vrijwillige werkdag door studenten is niet alleen een dag om fondsen te verwerven maar ook een week van sensibilisering over de situatie van landen in het zuiden
 
De scholieren werden in tal van bedrijven en openbare diensten tewerkgesteld. Zo was er ondermeer de stad Halle, het OCMW, enkele beenhouwers, een bakker, de politie, een krantenwinkel, het VVV-kantoor, een hoptel, een bloemenwinkel, enz….
 
 
De partner voor dit campagnejaar is ACOOC, een Colombiaanse jongerenorganisatie uit Bogotá die vooral opkomt voor de rechten van jongeren, die strijd levert tegen het militaristische systeem en de guerrilla van hun samenleving waartoe zovele jongeren gedwongen worden. Het is een stevige organisatie met vele partnerschappen zowel in Colombia als op internationaal niveau.
 

In Lier waren een 600-tal studenten betrokken, in Halle en Brussel nog eens 900.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 okt 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 26 jan 2023

archief