HALSE rommelmarkt barst uit zijn voegen

C21

HALSE rommelmarkt barst uit zijn voegen

Editiepajot_org_rommelmarkt_gr_foto_merckx
 
Editiepajot_org_rommelmarkt_foto_merckx

De Halse rommelmarkt bestaat deze maand 8 jaar. Begonnen met enkele verkopers telt men nu maandelijks bij goed weer tot 170 – 180 standhouders. Voor hun achtste jaar hebben de organisatoren ook een nieuwe affiche voorgesteld. Volgend jaar zal er ook voor de eerste maal een miss brocante worden verkozen.

De oorsprong van de rommelmarkt is al twaalf jaar geleden te zoeken. Toen de handelaarvereniging ‘Grote Markt expansie’ met het idee zat een markt te organiseren onder impuls van Marcel Figeys. Spijtig genoeg stierf het initiatief een stille dood en was er 2 jaar geen markt.
 
Ronny Guillaume, grondlegger van de Halse rommelmarkt: “Toen het café ‘Den Apotheker’ op de markt zijn deuren opende ging de bal weer aan het rollen. De toenmalige uitbaters brachten een bezoekje aan de rommelmarkt op kermis Brusselpoort, waar ik ook stond. Ik sprak hen aan met de vraag of zij het niet zouden zien zitten om de markt op de Grote Markt te heropstarten en we waren weer vertrokken”.
 
In oktober van hetzelfde jaar was de eerste markt met 14 standhouders, wat niet bepaald een groot succes was. Nu zijn er dat 170 – 180.
 
Ronny Guillaume: “Sommige maanden zitten wij met onze handen in het haar en stellen wij ons de vraag ‘waar gaan we ze allemaal zetten’. Soms moeten we standhouders een minder goede plaats geven of weigeren door plaatsgebrek en dat is voor niemand plezant”.
 
Vanwaar dit succes, vroegen we aan Ronny Guillaume.
“Wij denken vooral dat het goedkope standgeld veel standhouders lokt. Terwijl men bij ons slechts 1 euro per meter moet betalen is dat op andere plaatsen veel meer”.
 
MISS BROCANTE
Sommige mensen vragen aan Ronny wat er met het standgeld gedaan wordt.
Ronny Guillaume: “Eerst en vooral gaat er per stand 0,50 euro naar het Centrummanagement, die nog altijd de officiële organisatoren zijn van de markt. Verder zijn er de nevenactiviteiten, zoals optredens van een muziekgroep, de huur van een springkasteel, de standhouders krijgen soms een ijsje of in de winter een jeneverke”.
 
Volgend jaar wordt er ook voor de eerste maal een miss brocante verkozen. Dit zal een ludieke verkiezing worden onder de standhouders tijdens de rommelmarkt met toffe praktische proeven en een quiz over Halle en de markt.
Deze activiteit zal doorgaan in de maand mei (bij slecht weer in juni). Wie zich nu alm wil inschrijven kan dat tijdens één van de volgende markten of telefonisch op 0497/54 85 07
 
NIEUWE AFFICHE EN WEBSITE
De nieuwe affiche voor de rommelmarkt ligt klaar. Zij is in de stijl van vorig jaar en is een zicht op de basiliek van Halle geworden.
De bierviltjes die vorig jaar werden uitgegeven zijn er dit jaar niet.
Men maakt jaarlijks een kalender op 250 exemplaren die men gaat uitdelen aan de standhouders en ook verkopen.
 
Nieuw dit jaar is de website. Een niet te missen promotiemiddel zeggen de organisatoren. Op www.rommelmarkthalle.weebly.com  kan men alles vernemen over de rommelmarkt. Deze website wordt maandelijks aangepast en naast algemene informatie, fotogalerij en reglement kan men er ook de nevenactiviteiten vinden.
 
De website, de kalender en de affiches worden gemaakt door Kenny Guillaume. Hij is leerling aan het Don Bosco instituut grafische communicatie.
 
Rommelmarkt Halle elke derde zondag van de maand, behalve in september op de tweede zondag.
Info bij Jean op 0497/54 85 07
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 okt 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 26 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 23 apr 2024

archief