HALLE - Oud-leerlingen Don Bosco blazen verzameling

C21

HALLE - Oud-leerlingen Don Bosco blazen verzameling

Editiepajot_oud_leerlingen_foto_merckx
 

Afgestudeerden aan het Halse Don Boscoinstituut worden niet aan hun lot overgelaten. De oud-leerlingenbond van het instituut zoekt contact te houden met de afgestudeerden. Dat doet men door regelmatige bijeenkomsten, de uitgave van een ledenblad en nu op 15 november door een oud-leerlingenfeest voor alle oud-leerlingen.

“Het zou dan abnormaal zijn mochten we onze oud-leerlingen zonder meer laten gaan en elk contact zouden verbreken. Er moet een band blijven bestaan tussen de afgestudeerden en de school, een duidelijke opdracht voor een oud-leerlingenvereniging”, zegt voorzitter Geert Danneels.
 
De plaatselijke oud-leerlingenvereniging van Halle bestaat uit 17 bestuursleden die maandelijks vergaderen.
Met de hulp van collega’s leerkrachten van de grafische afdeling, slagen zij erin om vier maal per jaar een tijdschrift te laten verschijnen waar een interview, schoolleven in beeld en familienieuws steeds weerkerende items zijn. Verder worden erin artikels opgenomen in verband met jaarlijks weerkerende activiteiten en trachten zij de Salesiaanse bewogenheid in leven te houden.
 
 
Geert Danneels: “Een band behouden doe je niet enkel door het publiceren van een tijdschrift. Daarom organiseren wij jaarlijks heel wat activiteiten waarbij wij onze oud-leerlingen de weg naar de school open houden. Zo is er in februari een jubileumfeest voor 10-25-40 en 50 jaar afgestudeerden is er op 13 maart volgend jaar een praatcafé, komt er in de maand mei een informatiemoment waar de leerlingen van de eerste contact hebben met de oud-leerlingenbond en worden er ook lescursussen georganiseerd”
 
OUD-LEERLINGENFEEST
Op 15 november is er een oud-leerlingenfeest voor alle oud-leerlingen en mensen die de oud-leerlingen genegen zijn. Hier serveren ze kaas en fijne vleeswaren a volanté. De avond wordt muzikaal verzorgd door oud-leerlingen Frank De Geyndt en Jean Anckaert met hun groep “the new flamingo’s”.
 
 
De oud-leerlingenbond heeft ook website, www.donboscohalle.be  link oud-leerlingen  waar men een overzicht vindt van de bestuursleden, de activiteiten, uitnodigingen i.v.m. activiteiten, enz…
 
Geert Danneels: “Met onze rubriek werkaanbiedingen willen we vooral onze pas afgestudeerden bereiken, een methode om hen van bij de start te betrekken bij de werking van onze vereniging (goed begonnen is half gewonnen)”.
 
 
De hoofdbedoeling blijft steeds oud-leerlingen op een gemoedelijke manier samenbrengen op bijeenkomsten waar leerkrachten en oud-leerlingen gelijken zijn, waar herinneringen worden opgeroepen maar waar vooral Don Bosco’s erfgoed aan de lijve wordt aangevoeld.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 okt 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief