HALLE - November wereldmaand

C21

HALLE - November wereldmaand

Editiepajot_mondiale_foto_merckx

De maand november is opnieuw wereldmaand. Met tal van activiteiten wordt er opnieuw campagne gevoerd voor verdraagzaamheid en getracht een open blik op de wereld te stimuleren. De officiële opening van November Wereldmaand vindt plaats op maandag 3 november, om 20 uur in het wereldcafé in de oude post.

Het oud postgebouw is omgebouwd tot een wereldcafé waar er dagelijks een activiteit zal plaatsvinden. Servais op de Grote Markt krijgt, zoals vorig jaar, opnieuw een wereldbol aan zijn voeten.
Zaterdag 22 november is er Toernee Mondi’alle met om 17 uur een solidair restaurant in De Gouden Ketting (Grote Markt). Om 19.30 uur start de solidaire kroegentocht met muzikale optredens, vertellingen, dans en theater in de cafés op en rond de Grote Markt. De dag wordt afgesloten om 23 uur met twee optredens in cc ’t Vondel en een fuif tot 3 uur.
Op donderdag 27 en vrijdag 28 november wordt in het park een vluchtelingenkamp geënsceneerd voor de leerlingen uit het 2de jaar secundair onderwijs.
Tweedejaarsstudenten lerarenopleiding van de Erasmushogeschool werken dat project uit in samenwerking met Handicap International.
Op zaterdag 29 november is er om 20 uur in het wereldcafé een bedankingsavond voor alle vrijwilligers. Melike brengt er Turkse traditionele liederen vermengd met invloeden uit de Arabische en westerse muziek.
 
Alle activiteiten van November Wereldmaand zijn gepubliceerd in Noord-Zuidverbinding, een publicatie die iedere inwoner in oktober thuis ontvangt. Daarin ook de affiche met de slogan ‘Een open blik op de wereld’. Iedereen wordt gevraagd de affiche gedurende de maand november voor het raam te hangen. Er wordt ook een boekje uitgegeven met een overzicht van alle activiteiten van November Wereldmaand en een flyer met enkel de activiteiten die in het wereldcafé plaatsvinden.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 okt 2008
Felix Merckx
Archief Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024

archief