HALLE - Gehoord op het stadhuis

C21

HALLE - Gehoord op het stadhuis

Stadhuis_halle

De klimaatwijken gaan opnieuw van start in Halle. Volgend jaar komt er een fototentoonstelling rond opvoedingsondersteuning
En voor alle derdejaars is er een theatervoorstelling Panda over de invloed van drugs op relaties

 Klimaatwijken opnieuw van start
 
Vanaf 1 november 2008 gaan de klimaatwijken opnieuw van start en noteren deelnemers hun meterstanden van gas en elektriciteit tot en met
30 april 2009. De groep wordt bijgestaan door een energiemeester, die geeft kleine ingrepen in het huishouden en gedragswijzigingen mee waardoor een gezin heel wat energie kan besparen.
 
Als startactie wordt bij alle deelnemers een gratis energiescan uitgevoerd en wordt er een besparingspakket geïnstalleerd (spaarlampen, buisisolatie, afstellen thermostaat,…). De deelnemers krijgen ook heel wat besparingstips mee die ze moeten toepassen in de periode van 1 november 2008 tot en met 30 april 2009. De metingen van die periode worden verrekend tot een jaar en vergeleken met de energieafrekening van het voorbije jaar.
 
Bedoeling is te komen tot een energiebesparing van 8% in zes maanden tijd door middel van het toepassen van kleine ingrepen. Kleine ingrepen die geen comfortverlies betekenen en die blijvend kunnen toegepast worden, dus niet alleen tijdens het project klimaatwijken.
 
Met de deelname aan het project wil de stad bijdragen aan de Vlaamse en de wereldwijde inspanningen om de Kyotonorm te halen.
 
Fototentoonstelling rond opvoedingsondersteuning
 
Van 24 maart tot en met 10 april 2009 zal in de foyer van het stadhuis de interactieve en informatieve fototentoonstelling ‘’t Is hier veel ça va’ te zien zijn.
 
De foto’s brengen de omgeving in beeld van jongeren uit de Bijzondere Jeugdzorg tijdens verschillende fotoworkshops die de vzw Ondersteuningsstructuur Bijzondere Jeugdzorg (vzw OSBJ) organiseerde.
 
De reizende fototentoonstelling van de vzw OSBJ kadert in een project rond opvoedingsondersteuning. Fotografe Lieve Blancquaert hielp bij de selectie van de meest sprekende, creatieve en mooie foto’s.
 
 
Theatervoorstelling Panda voor derdejaars
 
De preventiedienst organiseert voor de derdejaars studenten uit het secundair onderwijs de theatervoorstelling Panda. Panda is een voorstelling die niet louter gaat over het thema drugs maar vooral over de invloed van druggebruik op relaties. Hoe reageren jongeren op drugs, hoe gaan ze ermee om en wat zijn de gevolgen voor zichzelf, hun relatie en hun omgeving.
Panda is een herkenbaar verhaal uit het leven van jongeren gegrepen. Het zijn de herkenbare situaties die het thema bespreekbaar maken en er voor zorgen dat er voor en na de voorstelling ook iets gebeurt. Daartoe helpt ook de theatrale vormgeving: de combinatie van film en theater, de keuze van muziek, de profielen van de personages, het gebruik van jongerentaal en vooral ook de aanwezigheid van humor.
 
Alle Halse secundaire scholen tekenen met hun leerlingen van het derde jaar in op de voorstellingen die doorgaan in cc ’t Vondel op maandag
3 november 2008, maandag 5 januari 2009 en donderdag 5 maart 2009.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 okt 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 26 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 23 apr 2024

archief