HALLE - Huisvesting Zennevallei bouwt appartementen en woningen op Rodenem

C21

HALLE - Huisvesting Zennevallei bouwt appartementen en woningen op Rodenem

Editiepajot_rodenem_foto_merckx
 

Huisvesting Zennevallei is op de Halse wijk Rodenem begonnen met een nieuw bouwproject. Dat voorziet in een 60-tal appartementen en woningen. Hiervan worden 10 woningen gerealiseerd met de steun van Vlabinvest.

Over dit project hadden wij een gesprek met Oscar Decoster, ondervoorzitter van Huisvesting Zennevallei.
 
Vlabinvest of het “Investeringsfonds voor Grond- en Woonbeleid voor Vlaams-Brabant”, is een initiatief van de Vlaamse regering om gezinnen en alleenstaanden met een klein tot middelgroot inkomen te helpen om betaalbare woongelegenheden te vinden zodat ze in hun buurt kunnen blijven wonen.
 
Oscar Decoster: “Vlabinvest wil ook zeggen dat de provincie Vlaams-Brabant als financierder zal optreden . Mensen die deze woningen gaan kopen moeten uit de streek van Halle komen en moeten de Vlaamse taal als moedertaal hebben”.
 
Het geheel gaat ingevuld worden met een zestal blokken van elk tien appartementen. Zij gaan een structuur hebben van 2 plus een dakconstructie. Het project ligt langs de Duezstraat en komt als aanvulling op de bestaande bouwinfrastructuur.
 
NOOD
Wie zullen de kopers en de huurders zijn?
Oscar Decoster: “Wij denken aan de lange lijst van mensen die op de lijst staan van een 6 à 700 gezinnen die kandidaat huurder zijn. Wij veronderstellen ook dat bij deze ook heel wat kopers sullen tussenzitten voor de woningen”.
 
Voor de huurwoningen zijn de kandidaat huurders onderhevig aan een bepaalde inkomensgrens. Voor de verkoopwoningen is men volgens Oscar Decoster wat minder streng.
 
“In Halle heeft men nood aan dergelijk project als men de lijsten ziet van de grote projecten die in Halle op stapel staan. Het is een aanvulling van één van de projecten die men de laatste tijd kan realiseren”, zegt Oscar Decoster.
 
NIET TEVREDEN
De bewoners van de wijk Nieuw-Rodenem vinden dat de nieuwe woongelegenheden op een relatief kleine oppervlakte teveel van het goede is. Ze vrezen ook dat dit project meer verkeer zal genereren in de wijk wat de veiligheid in een buurt met veel spelende kinderen niet ten goede komt.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 okt 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief