HALLE - Aangepaste verkeersregeling met Allerheiligen

C21

HALLE - Aangepaste verkeersregeling met Allerheiligen

Oto_merckxeditie_pajot_kerkhof_foto_merckx
 

Sinds een paar jaar zijn de begraafplaatsen in Halle doorlopend toegankelijk voor het publiek. Het opkuisen van de graven is toegelaten tot en met woensdag 29 oktober 2008. De bloemen en planten die rond Allerheiligen op de graven geplaatst worden, blijven op de graven tot en met zondag 4 januari 2009. De stadsdiensten zullen verwelkte bloemen en planten die na deze datum niet zijn weggenomen zelf verwijderen. 

AANGEPASTE VERKEERSREGELING

Ieder jaar wordt op Allerheiligen de verkeersregeling aan de kerkhoven aangepast om de verkeersdrukte in goede banen te leiden, zo ook dit jaar en de volgende jaren.

Voor het kerkhof van Halle betekent dit eenrichtingsverkeer in de Jacminstraat (vanaf de Bralionstraat), in de Hollestraat en de Gaasbeeksesteenweg (tot kruispunt Astridlaan). Ook op de parking voor het kerkhof geldt eenrichtingsverkeer en parkeerverbod in de Hollestraat.

Aan het kerkhof van Lembeek geldt eenrichtingsverkeer in de Krokusstraat, de Eglantierstraat, de Mimosastraat en de Dreef. In de Dreef is er ook parkeerverbod. In de andere straten komt er langs één kant parkeerverbod om het aantal parkeerplaatsen te maximaliseren en de doorstroming te behouden.
Het kerkhof van Lembeek is ook bereikbaar via een voetweg langs het voetbalveld Avenir Lembeek. Je hoeft dan niet via de Mimosastraat te gaan. Er is ook een ruime parking beschikbaar aan het voetbalveld.

 Ook aan het kerkhof van Buizingen en Essenbeek geldt een parkeerverbod om de doorstroming te kunnen vrijwaren.

Ontruiming graven op begraafplaats Buizingen

De stad Halle zal volgend jaar een deel van de begraafplaats Buizingen ontruimen. Dat is nodig om ruimte vrij te maken. Het gaat om graven waarvan de wettelijk voorgeschreven grafrust van 10 jaar verstreken is. Gedurende één jaar zal bij de ingang van de begraafplaats een lijst van de betrokken graven worden uitgehangen en zal aan elk individueel graf een bericht worden geplaatst. De berichten worden over enkele weken uitgehangen. In deze periode van één jaar kunnen de nabestaanden de grafzerken en graftekens zelf verwijderen. Indien de nabestaanden verkiezen dit niet te doen, wordt de stad na verloop van deze periode eigenaar van de grafzerken en worden ze ambtshalve verwijderd. Nabestaanden kunnen hun familielid ook een nieuwe rustplaats geven door een nieuwe grafconcessie voor 20 of 50 jaar aan te gaan. De overledene wordt dan begraven op het voorziene perk op de begraafplaats. De kosten van ontgraven, overbrengen en herbegraven zijn ten laste van de familie.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 okt 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 26 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 23 apr 2024

archief