HALLE - Gehoord op de Halse gemeenteraad

C21

HALLE - Gehoord op de Halse gemeenteraad

Stadhuis_halle

-Door de afwezigheid van Freddy Busselot (CD&V), Christophe Merckx (CD&V) en Kjell Bosmans (Open VLD) kwam de bestuursmeerderheid, gevormd door CD&V – Open VLD in moeilijkheden. Raadslid Jan Van Springel (LDD) liet dat bij het begin van de zitting opmerken en vroeg aan de andere oppositiepartijen de vergadering te verlaten, zodat de gemeenteraad niet kon doorgaan. Na een schorsing van de zitting bleek dat niemand van de oppositie gehoor gaf aan de oproep van Van Springel en de zitting gewoon kon doorgaan.

Gemeentegebouwen
Door de technische diensten werden bestekken opgesteld voor werken aan verschillende stadsgebouwen.

In de bibliotheek komt een brandmeldcentrale (kostprijs 25.000 euro); op het stadhuis komt er een bewegwijzering (kostprijs 40.000 euro), de verlichting van de schietstand in sportcomplex De Bres wordt vernieuwd (kostprijs 15.000 euro); van jeugdhuis Eenders wordt het buitenschrijnwerk vervangen (kostprijs 25.000 euro); in CC ’t Vondel wordt de bar vervangen (kostprijs 35.000 euro) en er komen nieuwe speeltoestellen in BKO Albertstraat (kostprijs 29.547 euro).

AANVULLENDE POLITIEREGLEMENT
Voor enkele Halse straten werd een aanvullend politiereglement goedgekeurd.
-De Olmenstraat wordt een woonerf tussen de Beukenstraat en de voetweg.
-Op de Mussenberg komt een gewichtsbeperking tot 5 ton, uitgezonderd voor plaatselijk verkeer.
-In de Fabriekstraat komt er een parkeer- en stilstandverbod tussen het warenhuis en de Ziekenhuislaan.
-In de Loriesstraat wordt het beurtelings parkeren afgeschaft. Er mag geparkeerd worden langs de zijde van de pare huisnummers.

Raadslid Henri Van Stalle (Vlaams Belang) laakte het feit dat zeven maanden geleden op een gemeenteraad beslist werd een lijn van 12 meter te plaatsen voor een betere doorstroming van de bussen en dat deze er nog steeds niet is aangebracht.

WITTEWEG
De Witteweg, een voetgangersverbinding tussen de Demesmaekerstraat en de Elbeekstraat wordt heraangelegd. De kostprijs voor deze werken worden geraamd op 27.698,75 euro.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 okt 2008
Felix Merckx
Felix Merkx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief