HALLE - Den Apotheker gaat terug open

C21

HALLE - Den Apotheker gaat terug open

Editiepajot_apotheker_foto_merckx
 

Uiteindelijk is het bruin café ‘Den Apotheker’ op de Halse Grote Markt slechts een paar weken gesloten geweest. Op woensdag 5 november gaan de deuren er terug open. De duizenden aanstekers zijn verdwenen maar het interieur oogt mooi fris met een vers laagje verf. Ook de kasten achter de toog krijgen een ander uitzicht.

Voor dat alles zorgden Peter Menten (de Mente) en David De Bruyne (den bruine) die ook al de uitbaters zijn van café Breugel op de Beestenmarkt.

Waarom met een twee café beginnen?
David De Bruyne: “Voor ons is het een nieuwe uitdaging. We hebben het steeds een gezellig café gevonden. De Halse Grote Markt geeft ook grote voordelen op HORECA gebied”.
De naam van het café blijft behouden.

Zowel Peter als David zeggen dat het een café voor jong en oud wordt.
Peter Menten: “Overdag en dan vooral tijdens de marktdagen op zaterdag en donderdag zullen de marktgangers hier gerust hun pintje, trappist of koffie kunnen komen drinken. ’s Avonds zal er dan wel wat meer ambiance muziek komen voor de jeugd. Het is misschien de wijze om sommige al oudere klanten een tweede jeugd te laten beleven”.

Met twee personen evenveel café’s in Halle openhouden is niet te doen, daarom komt er een vaste kelner in de persoon van Jamien Debruyn in dienst.
Zowel Peters als David en Jamien zullen in de twee café’s geregeld opduiken.
David De Bruyne: “Het wordt een soort roulatie tussen ons drie. Van het ene café naar het andere café gaan zorgt ook voor ons voor afwisseling”.

Het café zal gesloten zijn op dinsdag. Tijdens de marktdagen (donderdag en zaterdag) is het café open om 9 uur en de andere dagen om 10 uur.
Op zondag sluit men de deuren om 18 uur en op de andere dagen zal dat het sluitingsuur zijn, zoals opgelegd door het Halse stadsbestuur.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 nov 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief