HALLE - ‘t Vondel krijgt 12 aankondigingskasten

C21

HALLE - ‘t Vondel krijgt 12 aankondigingskasten

Editiepajot_publiciteitskasten_foto_merckx

Het CC ‘t Vondel gaat 12 aankondigingskasten krijgen. Dit gaat de stadskas 40.000 euro kosten. In deze kasten die verdeeld worden over de drie deelgemeenten komt uitsluitend de programmering van het CC ’t Vondel  te hangen.

De aankondigingskasten komen op het Oudstrijdersplein, Volpestraat aan de Paterskerk, Basiliekstraat, Essenbeek op de gevel van de bibliotheek, op het gemeenteplein van Buizingen, de parking rechtover de Meiboom, de parking aan de Gooikenaar, sportzaal Bricout in Lembeek, de Oude post, de stationsomgeving, in de omgeving van het Elisabethpark en op Sint Rochus aan de parking voor de basisschool in de Albertstraat.

Raadslid Snoeck (Sp.a) vroeg zich af of deze aankondigingskasten wel nodig waren, omdat het CC ’t Vondel tal van brochures uitgeeft over hun programmatie. Deze brochures worden in alle huizen van Halle gepost.

Hij had liever dat er infozuilen zouden komen voor de jeugd. Hij vroeg dit al meermaals, maar tot op heden is er hierop nooit een reactie gekomen.

Raadslid Stephan De Groot had problemen met sommige inplantingsplaatsen.
Stephan De Groot: “In Lembeek loopt niet iedereen langs de sportzaal Bricout. Het zou beter zijn moest men de kast in het centrum van Lembeek zetten. Ook op Sint Rochus is de inplantingsplaats slecht gekozen. Daar is er al een gebrek aan parkeermogelijkheid en met deze kast zal er nog een parking sneuvelen.. In Essenbeek zou de kast beter komen in de omgeving van het vernieuwde kerkplein in plaats van aan de gevel van de bibliotheek”.

Schepen Bellemans (CD&V) zegde dat het voorstel voor Lembeek een goede suggestie is en dat de inplantingsplaats op Sint Rochus zal bekeken worden. Wat Essenbeek betreft vreest hij dat de inplanting op het vernieuwde kerkplein niet de goedkeuring zal krijgen van Monumenten en Landschappen. Het uitzicht van het kerkplein is immers beschermd.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 okt 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief