HALLE - Komt er een rondpunt op het kerkplein van Essenbeek ?

C21

HALLE - Komt er een rondpunt op het kerkplein van Essenbeek ?

Editiepajot_kerkplein_essenbeek_1_foto_merckx
 

Met het Regionaal Landschap Zenne, Zuun en Zoniën werd overlegd voor de herinrichting van het voorplein aan de kerk van Essenbeek, tussen de Kasteelstraat en de Kleemstraat. Volgens sommige plannen komt er zelfs een rondpunt.

De goedkeuring van deze plannen stond op de dagorde van de jongste gemeenteraad, maar werd uiteindelijk afgevoerd. De plannen die voorgelegd werden aan de gemeenteraad verschilden in grote mate met de plannen die een gemeenteraadscommissie besproken had.

Zo stond er op de voorgelegde plannen een rond punt op het kerkplein vermeld. De plannen die besproken werden in de gemeenteraadscommissie vermelden dit rond punt niet. Ook de inplanting van bomen verschilde op de twee plannen. Na veel gepalaver werden de plannen afgevoerd tot een latere gemeenteraad wanneer er duidelijke plannen besproken kunnen worden.

Raadslid De Groot (Vlaams Belang) vroeg ook om meer parkeerplaatsen te voorzien. Nu is het volgens hem al een ramp wanneer er activiteiten zijn in de St. Jozefszaal en het Vergeetmenietje. Door de inplanting van bomen zullen er volgens hem nog meer parkeerplaatsen verloren gaan.

Ook Oscar Decoster (CD&V), voorzitter van de raadscommissie die deze plannen besprak vroeg duidelijker plannen. Hij zegde ook dat het zicht op de kerk van Essenbeek moeten openblijven. Door de inplanting van de bomen zou dat niet het geval.

Door de samenwerking met het Regionaal Landschap kunnen de kosten voor de groenaanleg op het kerkplein van Essenbeek voor 80% gesubsidieerd worden; het aandeel van de stad in deze werken wordt geraamd op 38.038,21 euro.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 okt 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief