Holebifilmfestival gaat PROVINCIAAL

C21

Holebifilmfestival gaat PROVINCIAAL

Editiepajot_karin_jiroflee

Vlaams-Brabantse holebifestival van 4 tot 21 november 2008 in Aarschot, Diest, Halle en Leuven Na zeven jaar breidt het Leuvense holebi-filmfestival zich voor het eerst uit naar andere steden van de provincie. Ook in Halle, Diest en Aarschot worden er deze keer films vertoond.  De provincie Vlaams-Brabant, de stad Leuven en de Holebikoepel Vlaams-Brabant slaan hiervoor de handen in mekaar.

"Film is een sterk medium om ogen te openen en vooroordelen te bestrijden. Met dit filmfestival maken we dan ook holebiseksualiteit meer zichtbaar, en hopelijk ook meer aanvaardbaar. Want hoe je het ook draait of keert, heteroseksualiteit blijft de norm binnen onze samenleving. Met alle gevolgen vandien. Ook nu nog is het voor veel holebi's niet vanzelfsprekend om zich te outen, en ook nu nog ervaren holebi's soms negatieve reacties op hun geaardheid. Er is dus nog heel wat werk aan de winkel" aldus Karin Jiroflée (foto), gedeputeerde voor diversiteit en gelijke kansen.

Het achtste Holebifilmfestival is goed voor een totaalpakket van 34 voorstellingen. Met de steun van Cinema ZED, ZiZo, de provincie Vlaams-Brabant en de stad Leuven wordt het publiek gedurende 18 dagen getrakteerd op 22 films, 6 kortfilms en een toneelvoorstelling.

Het programma bestaat uit verschillende filmgenres. 'Avril', 'Boy Culture', 'Juste une question d’amour' om er maar een paar te noemen. Voor de liefhebbers van comedy zijn er 'Chicken tikka marsala', 'Caramel' en 'Puccini for beginners'.

'Otto; or up with dead people', 'Was am Ende zält' en 'Were the World mine' zijn dan weer Belgische premières.

Ook niet te vergeten: 'Holebi Kort', een filmavond met vijf kortfilms uit Zweden, IJsland, Noorwegen, België en Finland. De kortfilm van de Leuvense jongerengroep &of, ‘People, listen’, schept hoge verwachtingen.

Naast film is er ook een toneelvoorstelling. Met hulp van Benjamin Laureys schreef Bram Gezel zijn eerste volwaardige toneelstuk, 'ZEN', een voorstelling over relaties, dromen, vriendschap, seks, verlichting en loslaten.

Meer info over het filmfestval: www.holebifilmfestival.be  en www.holebifilmfestival.be/pers

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 okt 2008
Gerrit Achterland
Gerrit Achterland
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief