HALLE eerde zijn kampioenen

C21

HALLE eerde zijn kampioenen

Halle_kampioenen
 
Halle_luc_wauters_cheque

De raadzaal van het Halse stadhuis zat overvol voor de kampioenenviering van de sporters die de afgelopen zomermaanden een nationale-, provinciale- of landelijke titel behaalden.

Met Luc Wauters vierde Halle zijn werelduurrecordhouder. Luc Wauters (53) uit Huizingen stuntte op de wielerbaan in Rebecq. Ondanks zijn twee knieprothesen vestigde hij een record. Als eerste reed hij een uur lang achter een motor met een gemiddelde snelheid van 57 kilometer per uur. Tot 2000 stond Luc Wauters achter de toog van café Ten Blote. Sindsdien werkt hij bij Eandis. Twee jaar geleden kreeg hij ernstige knieproblemen, met twee knieprothesen tot gevolg. Zes maanden na mijn knieoperatie stond ik met mijn fiets boven op de Mont Ventoux. Een overwinning op mezelf, maar ook een levend bewijs dat je je nooit mag laten gaan. Ook met twee valse knieën is een mens nog tot grote dingen in staat. Luc schonk 1250 euro voor de jeugdwerking van de sportraad.

Halle mag fier zijn op zijn kampioenen. De grootste slokop waren Start 65 en Olympic Essenbeek Halle met Belgische recordhouders heel wat nationale en regionale titels. Daarnaast behaalden nog tientallen Hallenaren een provinciale tittel.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 nov 2008
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 26 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 23 apr 2024

archief