HALLE - November is de wereldmaand en richt een blik op de wereld

C21

HALLE - November is de wereldmaand en richt een blik op de wereld

Editiepajot_november_wereldmaand_foto_merckx
 

De hele maand november zal Halle overlopen van voorstellingen en projecten met een werelds kantje. Het ‘wereldcafé’, ‘toernee mondi’alle’ en het ‘vluchtelingenkamp’ zijn de blikvangers, maar achter ‘november wereldmaand’ zit veel meer.

‘November wereldmaand’ is aan zijn 5-de editie toe. Net zoals in de beginjaren slaan de STROS , de integratieraad, CC ‘t Vondel en stad Halle de handen in elkaar. Met tal van activiteiten wordt een blik op de wereld geopend. Het basisconcept blijft hetzelfde, maar wat wel opvalt is de gedragenheid en de inzet van vele vrijwilligers.

Een blik uit het aanbod...
 

WERELDCAFE
Het ‘wereldcafé’ is de eerste nieuwe blikvanger. Voor ‘november wereldmaand’ werd het oude postgebouw, omgebouwd tot wereldcafé. De hele maand lang krijgen verenigingen de kans om van dit ‘café’ gebruik te maken en hun activiteiten, werking of projecten in de kijker te zetten. Café combinne, reiscafé, filosoferen, 11.11.11-werking, The Switch,... zijn maar enkele van deze activiteiten. De keuze voor een café ligt voor de hand. Waar kan men beter terecht om mensen te ontmoeten, om in een gezellige en open sfeer kennis te maken met andere culturen? Het wereldcafé is dan ook de ontmoetingsplek voor ‘november wereldmaand’

MEER DAN 40 ACTIVITEITEN
De wereld ligt letterlijk binnen handbereik. Meer dan 40 initiatieven: tentoonstellingen, films, muziekvoorstellingen, dansvoorstellingen, infoavonden, praatcafés, familieactiviteiten worden door 25 verenigingen en tal van vrijwilligers georganiseerd. Een overzicht van alle activiteiten staat in de ‘brochure november-wereldmaand’, in ‘de Vondelflash’, de ‘Noord-Zuid verbinding’, ‘info Halle’ en op www.halle.be

TOERNEE MONDI'ALLE
Een van de toppers is zeker de ‘toernee mondialle’. Het is nog maar de 2-de editie, maar nu al een begrip in Halle. Op zaterdag 22 november kan men vanaf 17u terecht in het solidair restaurant ‘De Gouden Ketting’ op de Grote Markt. Later op de avond ontwaakt de Grote Markt met een solidaire kroegentocht. De afsluiter vindt dit jaar plaats in CC ‘t Vondel met optredens van Amour Fou en MalaVita. Alle info op www.toerneemondialle.be  . Wie erbij is draagt zijn of haar steentje bij aan de opleiding voor Hazara-vrouwen in Afganistan.

11.11.11-CAMPAGNE
Naast de traditionele kaartenverkoop organiseren 11.11.1 1-Halle en Wereldsolidariteit dit jaar een wereldsolidariteit-café in het wereldcafé en dat op zaterdag 8 november vanaf 18u en een wereldbrunch op zondag 9 november in buurhuis Ommekaar. De opbrengst is ten voordele van 11.11.11.

VLUCHTELINGENKAMP
"Gevaarsituatie in eigen land! De koning is het land uit gevlucht en de noodtoestand is afgekondigd. Ook voor jou is vluchten de enige mogelijkheid. Het park van Halle is de enige veilige zone waar je terecht kan..."

 De ErasmushogesChool Brussel — lerarenopleiding organiseert dit jaar, samen met Rode Kruis Vlaanderen, het project ‘Leerling Vluchteling’. Leerlingen van het 2de jaar secundair onderwijs in Halle zullen ervaren wat het betekent om ‘vluchteling te zijn’. Het stadspark in Halle wordt op 27 en 28 november een waar vluchtelingenkamp.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 nov 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 26 jan 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief