HALLE - Carnavalseizoen opent met de doop van het prinsenpaar

C21

HALLE - Carnavalseizoen opent met de doop van het prinsenpaar

Editiepajot_prins_frans_foto_merckx
 

Traditioneel opent carnaval Halle op 11 november om 11.11 uur met de opname van de prins van het vorige jaar in de ‘principolste societeit van Halle’, de Orde van Tastendeuvel. Dat is zeker geen formaliteit want de prins wordt gedurende uren onderworpen aan tal van ludieke theoretische en praktische proeven.

De avond er voor wordt ook de prinses van het afgelopen jaar opgenomen in ‘schoenste societeit van Halle’, de orde van de Prinsessen

‘Slachtoffers van dienst’ dit jaar is Z.Z. Prins Frans II van de Mannen van de Met en zijn echtgenote Z.Z. Prinses Sonia.

Frans nodigt nu reeds alle carnavalisten en sympathisanten uit om 9u11 in Café Deridder op de Sint-Rochusstraat voor het afleggen van zijn proeven ten einde opgenomen te worden in de orde van Tastendeuvel. Van daaruit gaan ze via de Biezeweide tot bij Herman in Oud-Rodenem om daar rond 11u11 tot de eindceremonie over te gaan. 

Hij moet toekomen in caféDeridder in een deux chevauke, vergezeld van 4 nonnekes en 4 gendarmen.
 
De fameuze boeining 474 van ZZ Boeing I is gecrashd tijdens de feesten van zijn 33 jaar prins. De brokstukken liggen langs alle kanten bij de diverse prinsen. Aan ZZ  Frans II om deze terug bij elkaar te brengen en te herstellen.
 
Zijn uitgebreid gevolg bestaat uit leden van de diverse groepen o.a. 11 maskotten verkleed in kostuum van De Mannen vd Met en  omgekeerd.

Dit is een traditie die elk jaar opnieuw weer de nodige inzet vraagt van de prinsj en zijn gevolg , dus hoe meer volk hoe meer plezier .

Voor prins Frans II is het is een heel mooi jaar geweest.
Prins Frans: “Spijtig genoeg gaat het allemaal veel te vlug, maar ik geniet er nog steeds met volle teugen van. Een droom die werkelijkheid is geworden en het mag nog eens gezegd worden dat het dank zij mijn groep , De mannen van de Met en alle carnavalisten en vrienden die ons gesteund hebben , daarvoor misschien nog nen dikke merci. Ik zou het zeker opnieuw doen . Dus nog s een oproep om met zoveel mogelijk aanwezig te zijn op deze traditie!”

PRINSESSEN
De orde van de Princessen dopen H.Z. SONIA II op 10 november.
Sonia en haar gevolg vertrekken om 19.11 uur op de Grote Markt en trekken verder langs ’t Park, Stationsplein, café De Ridder, Blauw en Geel naar Oud-Rodenem waar zij nog tal van proeven zal moeten afleggen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 nov 2008
Felix Merckx
Archief Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys - Raymond Decoster | 19 feb 2024

archief