HALLE - 5.000 euro voor Sporta-To Walk Again

C21

HALLE - 5.000 euro voor Sporta-To Walk Again

Editiepajot_cheque_walk_to_run_-_foto_merckx
 

Mindervalidensport komt vanaf volgend jaar meer aan bod

Stad gaat sportzalen in Don Bosco huren

Filip Debast, Hilde Van Roy, Nadine Marcelis en Rudy Cruysbergs, vier enthousiaste recreant atleten die zich verenigden in de “Run to Walkers” organiseerden in mei van dit jaar een Run-to-walk-day in het Halse sportcomplex. De opbrengst hiervan, 5.000 euro werd nu aan de mensen van Sporta-To Walk Again overhandigd.

Tijdens de overhandigde van de cheque kondigde schepen voor Sport Michel Bellemans (CD&V) aan dat vanaf volgend jaar de mandervaliden sport in Halle maandelijks zal aan bod komen

Dankzij alle sponsors, sportieve deelnemers en vrijwilligers sprokkelden zij dit mooie bedrag bij elkaar en overhandigen het aan Johan Cremery, afgevaardigde van To Walk Again.

Dit alles organiseerden zij om mensen met een fysieke beperking de kans te geven weer, meer en beter te sporten, wat de revalidatie ten goede komt.

De volgende editie heeft plaats op 16 mei 2009. Voor deze editie komt er nog een nauwere samenwerking met Sporta-To Walk Again en de stad Halle.
De ‘To Walk Again on Wheels-Run to Walk’ wordt een combinatie van activiteiten voor validen en andersvaliden. Naast de klassieker van loopbanden komt er een gevarieerde mix van sportactiviteiten hand in hand met kwalitatieve workshops voor iedereen.

MINDERVALIDEN
Tijdens de overhandiging van de cheque kondigde schepen voor Sport Michel Bellemans (CD&V) aan dat er vanaf 2009 er maandelijks minstens één sportactiviteit voor mindervaliden zal zijn in Halle.

Michel Bellemans: “Via het impulsfonds van de Vlaamse Gemeenschap hebben we een belangrijke som geld gekregen en dat komt de sport voor mindervaliden ten goede. We hebben deze som ingeschreven in het sport behoeftenplan”.

Aan dit plan is echter ook een keerzijde. In het sportcomplex zijn er niet genoeg uren meer beschikbaar om deze mensen aan sport te laten doen.
Michel Bellemans: “Wij zijn in verre onderhandelingen met de Don Boscoschool om daar een duizendtal uren af te kopen of te huren in hun sportzalen voor de ontlasting van het sportcomplex De Bres. De uren voor de verschillende ploegen zullen dan ook beter kunnen verdeeld worden en komt er ruimte voor andere sporten alsook voor sport voor mindervalieden”.

Dit zal ook meebrengen dat sommige sportclubs voor een aantal activiteiten naar Don Bosco zullen moeten verhuizen. De competitiewedstrijden van de verschillende Halse sportclubs zullen echter in sportcomplex De Bres blijven. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 nov 2008
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 10 dec 2023
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 07 dec 2023
Marc Sluys | 02 dec 2023

archief