HALLE - Ballerino aan de eer in Grasse (Zuid-Frankrijk)

C21

HALLE - Ballerino aan de eer in Grasse (Zuid-Frankrijk)

Editiepajot_ballerino
 

Elf leerlingen van de dansschool Ballerino uit Lembeek (Halle) trokken naar de Internationale Balletwedstrijd te Grasse in Zuid-Frankrijk. Het is de grootste en moeilijkste wedstrijd in Frankrijk, want het duurt 3 dagen en de kinderen moeten telkens een andere choreografie brengen per dag.
Clara Debelder (14 jaar), Julie Lhost (12 jaar) en Jolien Van Opstal (12 jaar) behaalden de halve finale. Nikita Dailly (10 jaar) en Kelly Verkens (9 jaar) werden beiden finaliste.

Nina Plantefève (16 jaar) won een eerste eervolle vermelding + extra prijs in de categorie ‘Superieur’. Maya De Man (11 jaar) won in de categorie ‘Espoir’ een 2e eervolle vermelding op 40 kandidaten en in de categorie ‘Premier Pas’ won Megan Stuckens (10 jaar) de bronzen medaille, eveneens op 40 kandidaten.

Nienke Plantefève (8 jaar) won in de categorie ‘Débutants’ de derde prijs en haar zus, Sebia (6 jaar) won als allerjongste deelnemer van de wedstrijd de eerste prijs.

Op de wedstrijd waren nog andere balletscholen uit België, maar Ballerino was de enige met zoveel deelnemers in de finale en de enige die met podiumplaatsen terug naar huis keerde.

Christiane Marchant, artistiek directrice van het Ballet van Vlaanderen en lid van de jury, heeft Magali Berael persoonlijk gefeliciteerd met haar prestaties.

Ballerino zal te zien zijn op de kerstmarkt van de Lions Club in De Meent te Alsemberg op 14 december om 15 uur.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 nov 2008
Felix Merckx
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 10 dec 2023
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 07 dec 2023
Marc Sluys | 02 dec 2023

archief