HALLE - Herfstexpo van de kunstgalerie de Ontdekking van de Hemel.

C21

HALLE - Herfstexpo van de kunstgalerie de Ontdekking van de Hemel.

Editiepajot_tent_hemel_foto_merckx
 

Voor de herfstexpo in de kunstgalerij ‘De Ontdekking van de Hemle in Halle (Brusselsesteenweg 72) zijn de kunstenaars van dienst zijn Luc Van Cauter, Amaat Hullebroeck, Michel Walgraeve en Bea Vanistendael. De tentoonstelling loopt van 15 november tot 14 december, elk weekend van 14u tot 18u. 
Luc Van Cauter - Schilderijen
Luc Van Cauter, galeriehouder van de Ontdekking van de Hemel, kan terugblikken op een lange en succesvolle carrière als kunstenaar. Internationaal erkend als aquarellist beheerst hij als geen ander de kleur. We zien een kleurenpalet dat varieert van diep emotioneel naar extatisch geladen.

Het verlies van enkele dierbaren hebben hem en zijn werk zeker getekend. Achter de ogenschijnlijke idyllische onderwerpen - die vaak baden in een ondefinieerbaar, sfeervol licht- schuilt weemoed en melancholie. Het is deze onovertroffen mix van eenvoud en complexiteit die geprezen wordt door zowel de kunstcritici als de man in de straat. Tegenwoordig schildert Luc ook meer met olieverf en werkt hij vaak in opdracht.

Amaat Hullebroeck - Sculpturen
De meest in het oog springende kenmerken van de beelden van Amaat Hullebroeck zijn de eenvoud en de gebaldheid. Zij leveren het bewijs dat steen, marmer, hout of brons, perfecte dragers kunnen zijn van een essentieel gevoel en een ervaring.
Alle toevallige, tijdelijke en aandachtafleidende elementen verdwijnen, zinken weg in het materiaal zelf en laten hoogstens de uitgepuurde vorm van de beweging, de kracht, de rust, de overgave in zijn meest primaire gestalte tot verstild leven komen.... En dan de vrouwenbeelden en geabstraheerde vrouwelijke vormen. Zij dragen en getuigen van het leven zelf: de oerkracht, het ontstaan, de schroom, de verleiding, het dartele, het verwachten, het sensuele, de erotiek. Zij zuigen aan en schenken de ruimte waarin zij staan een andere dimensie, een ander leven.

Michel Walgraeve - Schilderijen
Michel Walgraeve is Brusselaar, stadsmens en autodidact. Schilderen is zijn uitlaatklep, waarmee hij zich afzet tegen de dagdagelijkse grijsheid. Zijn krachtig abstract werk sleept de toeschouwer mee in een wereld waar de strijd tussen kleuren, licht en schaduw tot een rustgevende chaos leidt. Verf en inkt leiden hun eigen leven - grillig, onvoorspelbaar, heftig - en geven zijn gedachte- en gevoelswereld vorm. Hij gaat het doek te lijf met palet, penseel, zijn vingers,... Zijn werk groeit organisch, de kleuren springen uit het doek.
Hoewel iedereen voor zichzelf de inhoud moet invullen, gaat er voor elke toeschouwer een bezwerende kracht vanuit. Escapisme? Tristesse? Melancholie? Of gewoon broeierige jazz op doek? Aan u om te oordelen.

Bea Vanistendael - Sculpturen
De sculpturen van Bea Vanistendael lijken breekbaar, maar stralen tegelijkertijd kracht uit. Haar werk roept onvermijdelijk de herinnering aan Giacometti op, maar toch staan ze bol van sensualiteit en vrouwelijkheid. Verleidelijk in hun grillige, uitgerekte poses raken ze ons in ons diepere ik, waarbij we instinctief in de ban geraken van hun broze karakter.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 nov 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief